Μωραϊτης: Κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών στη SL1 – Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή για την ολιστική μελέτη, o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Μωραϊτης, μεταξύ άλλων, είπε:

Θα πρέπει  να γίνεται κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για να μην έχουμε πρωτάθλημα 3-4 ομάδων. Η κεντρική διαχείριση έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και θα πρέπει να το καταλάβετε κι εσείς κύριε Μπουτσικάρη και οι τέσσερις μεγάλοι.

Για την ολιστική μελέτη είπε: Περιέχει σωστές και αναγκαίες διαπιστώσεις και προτάσεις, ενώ στο βασικό θέμα της αξιοπιστίας των πρωταθλήματων και πάταξης της διαφθοράς δεν επαρκούν. όλα επαφείονται στην καλή θέληση της ΕΠΟ και της Super League 1. Στην ελλάδα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πεδίο διαπλοκής που συνδέεται με ΜΜΕ και άλλα οικονομικά συμφέροντα.

Ο υφυπουργός είπε ότι λίγο – πολύ για όλα φταίει η ΕΠΟ. Βεβαίως η ΕΠΟ έχει ευθύνες. Όχι η σημερινή διοίκηση. Να πάμε 10 – 15 χρόνια πίσω. Θέλω να ακούσω του εκπροσώπους του ποδοσφαίρου αν θέλουν να σπάσουν αυγά. Το πρόβλημα του ποδοσφαίρου δεν είναι μόνο η ΕΠΟ. Η απάντηση για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δεν βρίσκεται στην ολιστική μελέτη.

Η UEFA είχε αναλάβει την ευθύνη του ποδοσφαίρου αλλά φαίνεται ότι δεν έφερε αποτελέσματα. Τι έφταιξε;

H EΠΟ έχει αποφασίσει τι θα περάσει και τι όχι από την ολιστική μελέτη στη γενική της συνέλευση;

Πως αντιμετωπίζει η Super League τις διαπραγματεύσεις με τα τηλεοπτικά δικαιώματα;

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή