Σύζητηση αθλητικού νομοσχεδίου: Μεθόδευση Αυγενάκη για τις εκλογές της ΕΠΟ – Έκκληση για αναδιάρθρωση στην FL

Print Friendly, PDF & Email

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το αθλητικό νομοσχέδιο.

Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ένσταση της αντισυνταγματικότητας λόγω της αναδρομικότητας στους περιορισμούς των θητειών και των ηλικιακών ορίων για τα αιρετά μέλη του «προεδρείου» των αθλητικών ομοσπονδιών.

“Κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας στον περιορισμό θητειών ΔΣ Ομοσπονδιών, που ψηφίστηκε Νοέμβριο ‘19. Η Έκθεση Επιστημονικής Επιτροπής Βουλής, βασισμένη σε αναφορές διαπρεπών Συνταγματολόγων, έχει αποφανθεί ότι τέτοιες διατάξεις υπηρετούν άρθρο 16, παρ. 9 του Συντάγματός μας”, ηταν η θέση του κ. Αυγενάκη.

Η ένσταση απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Ο Θ. Μωραϊτης από το ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να εκλέξει πρόσωπα της επιλογής της στις ομοσπονδίες με απώτερο στόχο τον έλεγχο της ΕΟΕ.

Για έλεγχο των εκλογών των ομοσπονδιών μέσω του μητρώου αθλητικών σωματείων, μίλησε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δ. Κωνσταντόπουλος.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Συντυχάκης είπε μεταξύ: “Αφήστε τα κόλπα με το μητρώο αθλητικών σωματείων. Να μην αποκλειστεί κανένα σωματείο από τις εκλογές” και πρόσθεσε: Εξαιρείτε από το νόμο η ΕΠΟ, η ιερή αγελάδα. Επιχειρείται η εκδίωξη ανθρώπων του αθλητισμού, η ποδηγέτηση του αθλητισμού. Ο πατέρας του πρωθυπουργού έγινε πρωθυπουργός σε ηλικία 72 ετών”.

Ο βουλευτής της “Ελληνικής Λύσης” κ. Μπούμπας μίλησε για το θέμα της αναδιάρθρωσης των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγορίων: “22 ομάδων δεν μπόρουν να συνεχίσουν. Κάντε κάτι. Φτιάξτε μια κατηγορία με βόρειο και νότιο όμιλο”.

H βουλευτίς του ΜΕΡΑ 25 κ. Σακοράφα μεταξύ άλλων είπε: “Υπήρξε μεθόδευση για την ΕΠΟ. Εξαιρέθηκε από τον τρόπο διεξαγωγής εκλογών, αλλά στη συνέχεια και αφού είχε τεθεί το νομοσχέδιο στη διαβούλευση προστέθηκε ότι δεν εξαιρείται από το νόμο όσον αφορά το χρόνο τέλεσης των εκλογών, χωρίς να υπάρχει κάποιο σχόλιο στη διαβούλευση. Μόνος του το έκανε ο κ. Αυγενάκης εκ των υστέρων. Χωρίς αιτιολογία. Γιατί; Δεν απαντά.Πρόκειται για υποτίμηση του κοινοβουλίου”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή