Οι αντιδράσεις των κομμάτων στο νομοσχέδιο για την οπαδική βία – “Παραθυράκι” η πρόβλεψη για παραρτήματα συνδέσμων

Print Friendly, PDF & Email

Συνεχίστηκε, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση για το νομοσχέδιο για την οπαδική βία – και όχι μόνο – με τίτλο « Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις»

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Μπούμπας διαφώνησε με την πρόβλεψη για παραρτήματα συνδέσμων, τονίζοντας: “Κακώς προβλέπονται παραρτήματα. Δεν θα συστεγάζονται με τις ομάδες. Αποκλειστικά μία λέσχη φιλάθλων.”

“Θα ανοίξουν πενήντα παραρτήματα” συνομολόγησε ο Δ. Κωνσταντόπουλος του ΚΙΝΑΛ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα αθλητισμού, Αθ. Μωραϊτης, είπε: “Η διαβούλευση ήταν φαρσοκωμωδία. Πρέπει να ξαναδείτε το θέμα της συστέγασης των λεσχών με τις ομάδες”.

Το ΚΚΕ (Εμ. Συντυχάκης) έκανε λόγο για “παρεμβάσεις πραξικοπηματικού τύπου στην ΕΟΕ”.

Η Σ. Σακοράφα (ΜΕΡΑ 25) μίλησε για “αναποτελεσματικές ρυθμίσεις”  ενώ σε άλλο σημείο παραδέχτηκε ότι ο υφυπουργός αθλητισμού βοηθά το ΣΕΓΑΣ.

Ο Κ. Μάρκου (ΣΥΡΙΖΑ) χαρακτήρισε τον υφυπουργό αθλητισμού “υβριστή” ενώ ακούστηκαν από την αντιπολίτευση απόψεις του τύπου: “Kάθε τέσσερις μήνες φέρνετε κι ένα νομοσχέδιο για επικοινωνιακούς λόγους και όχι για λόγους ουσίας.

Ο Λ. Αυγενάκης είπε ότι κατά την ακρόαση των φορέων φάνηκε ότι είναι σύμφωνοι με το νομοσχέδιο και ότι όποιες παρατηρήσεις έγιναν ήταν στοχευμένες και θα αξιοποιηθούν σε αυτό ή στο επόμενο νομοσχέδιο.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή