Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες

Print Friendly, PDF & Email

Έβλεπα την ταινία του Χανς Βαϊνγκάρτνερ, όταν χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο φίλος μου Πάτρας. Πάτησα το pause και απάντησα στην κλήση του.

“Όταν ακούς να βγάζουν λόγους για “διαφάνεια”, “νομιμότητα” και… “σούπα”, συνήθως κάτι κρύβεται…”, μου είπε.

“Τι εννοείς;”, τον ρώτησα.

“Θα σου πω μια ιστορία, μου είπε, και μπήκε αμέσως στο “ψητό”: Λίγο πριν τον τελικό Κυπέλλου, άγνωστο με ποια διαδικασία, ανατέθηκε σε εταιρεία με έδρα την Αχαϊα να γίνουν έργα στο γήπεδο, που θα τον φιλοξενούσε.

Τα έργα έγιναν κι απ’ ότι λέγεται κόστισαν “αλμυρά”. Ωστόσο, μέχρι σήμερα τα παιδιά απ’ την Πάτρα δεν έχουν πληρωθεί και είναι στα κάγκελα.”

“Και γιατί δεν έχουν πληρωθεί ακόμα;” τον ρώτησα.

“Επειδή, όπως έμαθα, δεν υπάρχει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την ανάθεση του έργου. Και το “πρόβλημα” είναι ότι στο μεταξύ ο πρόεδρος άλλαξε και φέρεται να αρνείται υπογράψει μεταγενέστερα εντολή που έχει ήδη υλοποιηθεί χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Γι’ αυτό σου λέω, συνέχισε ο φίλος μου ο Πάτρας, όταν ακούς για “διαφάνεια” και “νομιμότητα”… μακριά κι αλάργα. Ή όπως λέει και μια ψύχη: “Λουρρρ…”.

Ο συνομιλητής μου έκλεισε το τηλέφωνο και εγώ επέστρεψα στην ταινία, που έβλεπα.

Α, ξέχασα να σας πω τον τίτλο της: “Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες”. Την προτείνω ανεπιφύλαχτα…

YΓ.1 Αληθεύει ότι η καταγγελία που έκανε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ο Ευ. Μαρινάκης για τη σχέση της προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου, Συμμόρφωσης και Διακυβέρνησης της ΕΠΟ, Δ. Μπιτζούνη με την ΑΕΚ και ειδικότερα τη δικηγόρο Ελ. Ρίζου, συνοδεύεται και από από φωτογραφία των δύο, που συνομιλούν καθήμενες στο ίδιο τραπέζι. Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι το κυρίως πιάτο που παρήγγειλαν από το μενού ήταν… “Μπαλτάκος στα κάρβουνα”, ελέγχονται ως ανακριβείς…

ΥΓ.2 Γράφεις για τον Φιλιππούση και σου επιτίθεται η… “Άποψη”. Το να έχεις καταστεί πλέον αμελητέα ποσότητα, είναι παρακμή. Το να έχει γίνει “φιλιππουσάκι” είναι κατάντια…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή