Οι “νέες συμμαχίες” των big-4 με φόντο την ψηφοφορία στη Super League

Print Friendly, PDF & Email

Το επί της ουσίας, κοινό αίτημα Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ να αναβληθεί το κυριακάτικο μεταξύ τους παιχνίδι, αναμφίβολα έφερε τις δυο ομάδες πιο κοντά. Ο ΠΑΟΚ, μετά το κρεσέντο φιλίας με την ΑΕΚ, διεκδικεί τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το πάνω χέρι στην ΕΠΟ, από το καλοκαίρι.

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει η συμμαχία ΑΕΚ και ΠΑΟΚ με διακύβευμα την ΕΠΟ. Αυτή η συμμαχία δεν έχει διακοπεί. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι όπως τύχαινε ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό να έχουν μια συμφωνία, έτσι έτυχε ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ να έχουν μια διαφωνία σε επίπεδο Super League. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και άλλες συγκρούσεις μεταξύ των δύο ομάδων που πιθανόν θα πραγματοποιηθούν και αν γίνει αυτό αναπόφευκτα θα βάλουν πολύ δύσκολα στην διατήρηση της σχέσης τους.

Υποθετικά μιλώντας, γιατί η σχέση αυτή παραμένει ισχυρή, ποιες θα μπορούσαν να είναι κάποιες πιθανές συμμαχίες μεταξύ των BIG-5, και ποιοι νέοι σχηματισμοι θα μπορούσαν να αναδυθούν, με αφορμή την ψηφοφορία στη Super League;

Δηλαδή, δεν μπορεί να συμμαχίσει ποτέ ξανά ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ. Έγινε μια φορά και το πείραμα απέτυχε σε όλα τα επίπεδα. Απέτυχε όταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού, θέλοντας να υπάρχουν εκτός έδρας μετακινήσεις, φέρανε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο και αυτοί άρχισαν να επιτίθενται στις διπλανές θύρες.

H συμμαχία Παναθηναϊκού ΠΑΟΚ, απέτυχε ακόμα περισσότερο σε διοικητικό επίπεδο. Όταν στον Παναθηναϊκό νόμιζαν ότι ήταν φίλοι και στον ΠΑΟΚ φέρανε για την ρεβάνς του 2-0 στην Λεωφόρο, τον Κύζα στην Τούμπα. Συμμαχία λοιπόν Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, ποτέ ξανά.

Συμμαχία Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, ούτε είχε υπάρξει ποτέ, ούτε μπορεί να γίνει. Απλά υπήρχαν πιο παλιά κάποια περιστασιακά ζητήματα, που τύχαινε και αν θέλετε την γνώμη μου, ούτε να τύχει δεν έπρεπε, να έχουν αυτές οι δύο ομάδες την ίδια γνώμη για ένα θέμα. Όμως συμμαχία δεν υπήρξε ποτέ.

 

Αυτή την στιγμή η ΑΕΚ και χωρίς τον ΠΑΟΚ, έχει μια σημαντική συμμαχία. Έχει τον Άρη. Μπορεί να μην έχει την δύναμη του ΠΑΟΚ εξωαγωνιστικά, κάθε άλλο, αλλά είναι μια ομάδα που με μια συστηματική παρουσία, επιδιώκει να μετατρέψει το Big 4 σε Big 5. Και το κυριότερο; Έφυγε ο Άρης από την “επιρροή” του Ολυμπιακού.

Αν όμως ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός συμμαχήσουν, πάντα υποθετικά μιλώντας, ίσως η συμμαχία της ΑΕΚ με τον Άρη να μην αρκεί. Ίσως να χρειαστεί και η συμμαχία του Παναθηναϊκού, κάτι που για να μην γελιώμαστε, έχει ανάγκη και ο ίδιος ο Παναθηναϊκός.

Αλλά για να υπάρξει μια νέα συμμαχία στον χώρο του ποδοσφαίρου, αυτή θα πρέπει να στηριχθεί σε πιο υγιείς βάσεις. Δηλαδή δεν γίνεται να ξαναφέρει η ΑΕΚ, Νταμπάνοβιτς στα δύσκολα. Δεν γίνεται να έχει μια συμπεριφορά «Φαταούλ». Είναι λογικό να πάρει ένα και δυο σφυρίγματα παραπάνω γιατί η ΑΕΚ έχει χτίσει την προστασία της στον χώρο της διαιτησίας, ενώ ο Παναθηναϊκός σε αυτό τον τομέα απουσιάζει, αλλά μέχρι εκεί και το υπόλοιπο να παιχτεί στα ίσια.

Όμως ακόμα και για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο να αδικείται σε ένα ή δύο το πολύ σφυρίγματα, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να φτιάξει τις δικές του συμμαχίες και να αρχίσει να έχει επιρροή σε κάποιες ενώσεις. Πως για παράδειγμα ο Ολυμπιακός έχει διαχρονική επιρροή στην ΕΠΣ Πειραιά; Κάπως έτσι.

Γιατί ο Παναθηναϊκός για να μπει σε μια συμφωνία, πρέπει να μπει, να έχει και αυτός μια δύναμη, έτσι ώστε να τον σέβονται, αλλιώς θα κινδυνεύει να συμμαχησει με την ΑΕΚ για να συναντήσει μπροστά του Κύζες και διαιτητές τύπου Νίκου με κιτρινόμαυρα. Και αυτά τα κιτρινόμαυρα δεν θα είναι (μόνο) του Άρη…

Αυτές είναι κάποιες απόψεις που απευθύνονται κυρίως προς στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία στο αγωνιστικό κομμάτι έχει φτιάξει μια πάρα πολύ καλή ομάδα εντός αγωνιστικών χώρων. Εκτός των αγωνιστικών χώρων, έχουν γνώσει οι φύλακες ή μήπως δεν υπάρχουν καν;

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή