Μονομαχία κάτω απ’ τον κόκκινο ήλιο (update)

Print Friendly, PDF & Email

Υπάρχουν κάποια βιβλία που ενώ θέλω πολύ να διαβάσω, μέχρι στιγμής δεν έχω βρει το χρόνο αλλά και τη διάθεση που χρειάζεται να έχω.

Χθες βράδυ η συγκυρία ήταν ευνοϊκή.

Μόλις, όμως, έκανα την κίνηση για να βγάλω από τη βιβλιοθήκη “Το δόγμα του σοκ”,  χτύπησε το τηλέφωνο.

Αναγνώρισα αμέσως τη φωνή, αν και τον Πατριάρχη είχα να τον ακούσω πάνω από ένα χρόνο.

“Που χάθηκες;” με ρώτησε και αμέσως προχώρησε στο παρασύνθημα. Ήθελε να μου αναλύσει την ψηφοφορία στη Σούπερ Λίγκα, με τον δικό του μοναδικό τρόπο:

“Για ένα θέμα που έβαλε ο Ολυμπιακός, οι σύμμαχοι κοντραρίστηκαν. Βρέθηκαν σε διαφορετικές πλευρές. Και δεν εννοώ ότι ψήφισαν διαφορετικά επειδή τα συμφέροντα των ομάδων τους ήταν διαφορετικά. Εννοώ ότι αναμετρήθηκαν στο παρασκήνιο. Έκαναν lobbying που λέτε κι εσείς οι πιο νέοι.

Έπεφταν τα τηλέφωνα στις ομάδες και από τον έναν και από τον άλλον. “Ψήφισε ναι”, έλεγε ο ένας και μόλις το τηλέφωνο έκλεινε, έπαιρνε ο άλλος και έλεγε “ψήφισε όχι”.

Ο μικρός του ΠΑΣ Γιάννινα, για παράδειγμα, είπε θα ψηφίσω “λευκό”. Αλλά και το λευκό είναι σαν “όχι”…

Έτσι έπραξαν και κάποιοι άλλοι.

Από τα “ναι”, του Ατρόμητου, του Αστέρα και του Πανσερραϊκού ήταν αναμενόμενα. Ο Βόλος έδειξε ότι μετά την αποκατάσταση της σχέσης με τον “έτσι”, όταν χρειάζεται “θα είναι εκεί”.

Έκπληξη ήταν το “ναι” του ΟΦΗ. O O ΟΦΗ ψήφισε υπέρ “Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ” γνωρίζοντας ότι το αίτημα θα απορριφθεί. Μιλάμε για ψήφο για σεμινάριο…

Προσπάθησαν να “ψήσουν” τον Άρη, τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη Λαμία, τον Παναιτωλικό, την Κηφισιά, αλλά έπεσαν τηλέφωνα κι από την άλλη πλευρά που οδήγησαν στο “λευκό”.

Με τον Καρυπίδη υπάρχει πλέον μεγάλη κόντρα και ο Αλαφούζος δεν ξεχνά ούτε τα περσινά, ούτε τα φετινά…

Κάπως έτσι αυτή η ad hoc συμμαχία, που είχα να δω από την εποχή της εκλογής του φίλου μου του Μπαταγιάννη, έχασε την ψηφοφορία. Κατάλαβες;”

“Kατάλαβα” του είπα και αμέσως τον ρώτησα: “Με τις εκλογές της ΕΠΟ τι θα γίνει;”

“Mη βιάζεσαι ρε περιέργε”, μου είπε. “Ένα θα σου πω. Ετοιμάζει μια ομάδα για την εκτελεστική ο κάτω μόνο με κομάντο! Αλλά αυτά, την επόμενη φορά…”.

“Να τα ξαναπούμε σύντομα, Πατριάρχη.”

Θα ξαναπροσπαθήσω Naomi Klein…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή