“Οι τέσσερις πρώτες προκλήσεις που θ’ αντιμετωπίσει ο Γκαγκάτσης”

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

“Ο Βρετανός συγγραφέας Άρθουρ Κλαρκ είχε πει ότι «ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές».

Οι εκλογές της ΕΠΟ τελείωσαν, πριν καν αρχίσουν. Αυτοί που «πήραν το μαγαζί» τον Μάϊο του 2021, το έχασαν μέσα από τα χέρια τους χωρίς να το καταλάβουν.

Αυτό συνέβη αφενός επειδή υποτίμησαν τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, αφετέρου επειδή θεωρούσαν το εκλογικό σώμα «δεδομένο» και ως τέτοιο το αντιμετώπιζαν.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ με τετραετία θητεία.

Η παρουσία του συμπίπτει με μια περίοδο άνθισης του ελλαδικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου τα αίτια της οποίας δεν μπορεί να αναζητηθούν στη μεταφυσική.

Η για πρώτη φορά στην ιστορία ταυτόχρονη παρουσία τεσσάρων οικονομικά εύρωστων και κοινωνικοπολιτικά ισχυρών ιδιοκτητών στις ισάριθμες μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, είναι αυτή που πυροδοτεί τον ανταγωνισμό.

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ σε συνδυασμό με την αγωνιστική ισχυροποίησή της, η ιστορική κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από τον Ολυμπιακό, η πρόθεση του Παναθηναϊκού να ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για να πάρει το πρωτάθλημα, το σωστά δομημένο, σταθερό και επιτυχημένο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ, αποτελούν εχέγγυα για τη δημιουργία όλο και πιο ισχυρών και ανταγωνιστικών ομάδων.

Αυτό που πρέπει να αναδιαρθρωθεί είναι το περιβάλλον στο οποίο το παιχνίδι θα παίζεται, ώστε να είναι δίκαιο, αδιάβλητο και αμερόληπτο.

Εδώ έρχεται και «κουμπώνει» ο Γκαγκάτσης.

Από τις 23 Ιουλίου θα έρθει αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα που θα πρέπει να διαχειριστεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Τα άμεσα προς διευθέτηση θέματα είναι τα εξής: (…)” – Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου του Θάνου Μπλούνα στο monobala.gr ΕΔΩ  

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή