Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ: “Με στείλατε σπίτι μου αλλά δεν θα τα παρατήσω”!

Print Friendly, PDF & Email
Ενώ ο ΠΣΑΠΠ πιέζει την ΕΠΟ για την άμεση έναρξη των πρωταθλημάτων γυναικείου ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου της ομοσπονδίας, Κ. Φύτρας, υπέβαλε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ενώ σήμερα έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ αναφέροντας τους λόγους της παραίτησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, “η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” ήταν η απόφαση που πήρε η ΕΕ της ΕΠΟ, σε συνέχεια απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, να ανεβάσει την α’ κατηγορία τη Δόξα Πηγαδακίων Ζακύνθου, αντί των Νέων Ατρομήτου, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.
Ο Φύτρας, που ήταν παρών στην ΕΕ διαφώνησε με την απόφαση και πρότεινε να προβιβαστούν και οι δύο ομάδες, ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι ότι τα γυναικεία πρωταθλήματα δεν είναι “εθνικά” και επομένως δεν θα έπρεπε οι ομάδες να τύχουν των κυρώσεων του νόμου.
Επίσης σε προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΕ διαμαρτυρήθηκε επειδή κατά τη συζήτηση για το μητρώο της ΓΓΑ δεν του επετράπη να πάρει μέρος, παρότι και στο γυναικείο ποδόσφαιρο υπήρχε το πρόβλημα με ομάδες που πήραν μέρος στα πρωταθλήματα, με την έγκριση της ΕΠΟ αλλά χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.
Στην επιστολή του φέρεται να κάνει λόγο για “μεγάλη γκέλα” από την οποία πρόλαβε την ΕΠΟ και για “φίμωσή” του από την Εκτελεστική Επιτροπή για την οποία ο πρόεδρος του ζήτησε συγνώμη.
Επίσης αναφέρεται σε μια σειρά δράσεων που αφορούν το γυναικείο ποδόφαιρο και έγιναν επί των ημέρων του όπως η διαπραγμάτευση των χορηγιών από τα ίδια τα σωματεία, η πρόταση για αύξηση 20% των οδοιπορικών τους και η αναμενόμενη προκήρυξη διαγωνισμού για την πώληση των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων, με τα χρήματα να επιστρέφουν στις ίδιες τις ομάδες.
Σε κάποιο σημείο της επιτολής προς την ΕΠΟ ο Φύτρας αναφέρει: Πανηγυρίζετε γιατί με στειλατε σπίτι μου αλλά να γνωρίζετε ότι δεν θα τα παρατήσω και ότι το ποδόσφαιρο γυναικών δεν γυρίζει πίσω.
Τον περασμένο Ιούνιο ο Φύτρας οδηγήθηκε σε παραίτηση από μέλος της ΕΕ ΕΠΟ, προκειμένου να διατηρηθούν οι ισορροπίες.
Νέος πρόεδρος της επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου θα είναι, εκτός απροόπτου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Στ. Σαρηγιαννίδης.
Διαβάστε ακόμα: 

ΕΠΟ: Ανακατατάξεις στην εκτελεστική επιτροπή – Πρεμιέρα Μαρινάκη με θέματα για διαιτησία και Κύπελλο

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή