“Πέντε φορές έχει αλλάξει ΑΦΜ η Παναχαϊκή – Παράνομη η μη αφαίρεση βαθμών από τη Super League 2”!

Print Friendly, PDF & Email

ΠΡΟΣ

ΤΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΕΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΕΠΟ(ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ)
             Ε Φ Ε Σ Η – Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Η
Του Ευσταθίου ΡΟΚΑ, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή ,μέλους της ΚΕΠ, κατοίκου για τις επιδόσεις Φαβιέρου 47,Αθήνα
                    Κ Α Τ Α
Της “ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α2 (SUPER LEAGUE 2) που εδρεύει στην Αθήνα κι εκπροσωπείται νόμιμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ-ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ
1.Της από 9.11.2022 απάντησης- απόφασης του Αγωνιστικού Τμήματος της ΕΕΠ Β’,
2.Των από 7.11.2022 και 14.11.2022 αποφασεων του Αγωνιστικού Τμήματος που εγκρίθηκαν σιωπηρά από το ΔΣ της ΕΕΠΒ’,
3.Της παράλειψης της ΕΕΠ Α2′ να εκτελέσει τις υπ.αριθμ.58-97/2021 αποφασεις του ΔΔΠ/ ΕΠΟ
Με τις υπ.αριθμ.58- 97/2021 αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έγιναν δεκτές οι αιτησεις μου για επιβολή και ενεργοποίηση ποινών κατά της προηγούμενης ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ,λόγω των οφειλών της σε εμένα που είχαν επιδικασθεί με την υπ.αριθμ.288/2016 απόφαση της ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ.
Όμως η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, όχι μόνο ουδέποτε εξέτισε αυτή την επιβληθείσα κι ενεργοποιηθείσα ποινή αλλά προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή μου επέλεξε την δοκιμασμένη καταδολιευτικη τακτική του υποβιβασμού στην Γ’ερασιτεχνικη κατηγορία, όπου πράγματι αγωνίσθηκε την προηγούμενη περίοδο 2021-2022.
Ως πρωταθλήτρια η ομάδα της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ αμέσως επανήλθε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και στα πλαίσια της ίδιας (αλλά ξεπερασμένης πλέον) νομικής συνταγής,δια του ιδρυτικού ερασιτεχνικού σωματείου της ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕ ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΦΜ ΚΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ.
Αμέσως υπέβαλα αίτηση στο Αγωνιστικό Τμήμα της SUPER LEAGUE 2 ζητώντας την εκτέλεση της ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗΣ απόφασης του ΔΔΠ και την αφαίρεση τριών βαθμών από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ από την πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος της SL2 της αγωνιστικής περιοδου 2022-2023 κατ’εφαρμογην του ισχύοντος ΚΙΜΠ.
Μάλιστα στην συνέχεια υπέβαλα και νέα επαναληπτική αίτηση με το ίδιο περιεχόμενο,με αποτέλεσμα να επακολουθήσει επικοινωνία μεταξύ του νομικού συμβούλου της ΚΕΠ κ.Γεωργιου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ και του νομικού συμβούλου της ΕΕΠ Α2′ κ.Αντωνιου ΒΟΥΓΙΔΗ, ο οποίος και τον ενημέρωσε οτι η Λίγκα δεν μπορεί να εκτελέσει την απόφαση, λόγω του ο,τι η νέα ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ διαθέτει νέο διαφορετικό ΑΦΜ από αυτό που είχε η προηγούμενη ΠΑΕ,εις βάρος της οποίας επιβλήθηκε η υπό εκτέλεση ποινή.
Σε νέα μεταξύ τους επικοινωνία,ο πληρεξούσιος δικηγόρος μου σε απάντηση σχετικού αιτήματος του συναδελφου του, του απέστειλε αρκετές ad hoc αποφάσεις του ΔΔΠ (επί των υποθέσεων ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ,ΠΑΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ,ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ,ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ), από τις οποίες αποδεικνύεται οτι κάθε νέα διάδοχος ΠΑΕ ευθύνεται για το 50% των χρεών, όχι μόνο της αμέσως προηγούμενης ΠΑΕ αλλά όλων των προηγούμενων ΠΑΕ σε βάθος εικοσαετίας.
Μάλιστα στα σχετικά υπομνήματα μας ζητήσαμε από την Sl2 να μας απαντήσει εγγράφως για την απόφαση της να μην εκτελέσει την απόφαση μου, όμως δεν λάβαμε σχετική απάντηση με αποτέλεσμα να κοινοποιήσουμε στην SL 2 την από 9.11.2022 εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρια.
Αντί όμως η εφεσιβλητη, είτε να εφαρμόσει τον ΚΙΜΠ, είτε να συγκαλέσει το ΔΣ, προτίμησε να στείλει την από 9.11.2022 αόριστη, απαράδεκτη και απαξιωτική επιστολή-απαντηση,με την οποία ουσιαστικά ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ.
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 25.4 του ΚΙΜΠ”ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΔΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΝΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ”
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με την πάγια νομολογία του ΔΔΠ (86/2022,112/2022,55/2022..)ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΙΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (EQUAL TREATMENT),οι νέες ΠΑΕ ως αθλητικές διάδοχοι (SPORTING SUCCESSORS) αναλαμβάνουν την υποχρέωση πληρωμής του 50% των οφειλών προς προηγούμενους ποδοσφαιριστες, όχι μόνο της αμέσως προηγούμενης ΠΑΕ αλλά κι όλων των προηγούμενων ΠΑΕ που ανήκουν στην ίδια αθλητική οντότητα του κοινού συλλόγου.
ΕΠΕΙΔΗ η παρούσα ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ μπορεί να ιδρύθηκε το φετινό καλοκαίρι και να διαθέτει διαφορετικό ΑΦΜ,πλην όμως αποτελεί κατά κοινή παραδοχή ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ,ΑΘΛΗΤΙΚΗ,ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ των προηγούμενων ΠΑΕ, καθώς ιδρύθηκε από το ίδιο μητρικό ερασιτεχνικό σωματείο, έχει την ίδια αγωνιστική και νομική έδρα στην Πάτρα,τα ίδια χρώματα και εμβλήματα,την ίδια επωνυμία και το ίδιο σήμα,την ίδια ιστορία και το ίδιο φίλαθλο πελατειακό κοινό.
ΕΠΕΙΔΗ ήδη το ΔΔΠ με σειρά αποφάσεων του έκανε ολικά δεκτές τις αιτήσεις εμου και άλλων πέντε συμπαικτών μου ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, κρίνοντας οτι αποτελεί αθλητική διάδοχο της προηγούμενης ΠΑΕ κι επομένως είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει το 50% των οφειλών της απέναντι τους.
ΕΠΕΙΔΗ η ερμηνεία της υπό εκτέλεσης απόφασης του ΔΔΠ και η άρνηση εκτέλεσης του άρθρου 25 του ΚΙΜΠ, συνιστά εκ μέρους της SUPER LEAGUE 2 ΥΠΑΙΤΙΑ, ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΤΙΚΗ,ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΔΠ.
ΕΠΕΙΔΗ είναι νομικά αδιανόητο να έχω διέλθει νικηφόρα  4 διαδοχικές διαδικασίες από την ΠΕΕΟΔ αρχικά και κατόπιν από το ΔΔΠ στην εφετειακή διαδικασία και στην συνέχεια στις πειθαρχικές διαδικασίες της επιβολής κι ενεργοποίησης ποινών και τελικά ΟΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΝΑ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ” ΜΙΚΡΗΣ ΛΙΓΚΑΣ”.
ΕΠΕΙΔΗ προφανώς ο Πρόεδρος και η Νομική Υπηρεσία της SUPER LEAGUE 2 ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΕ ΠΕΜΠΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ερμηνεύοντας κι εφαρμόζοντας κατά το δοκούν και πάντα προς το συμφέρον των μελών τους τις ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΩΝ!
ΕΠΕΙΔΗ κατά το γράμμα και το πνεύμα του ΚΙΜΠ,οι Επαγγελματικές Ενώσεις ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΔΠ, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να ερμηνεύουν και να κρίνουν οι ίδιοι τα σκεπτικα και τα διατακτικά τους.
ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ SL2.
ΕΠΕΙΔΗ η μόνη αρμοδιότητα που σύμφωνα με το άρθρο 25 του ΚΙΜΠ διαθέτει το Αγωνιστικό Τμήμα της Ένωσης, ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΡΙΩΝ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΗΣ ΠΑΕ,ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙ ,ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ!!!
ΕΠΕΙΔΗ στην επίδικη υπόθεση μου, παρότι η εφεσιβλητη Λίγκα ενημερώθηκε κι από τον δικηγόρο μου, κι από εμένα προσωπικά,οτι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ, ούτε με εξόφλησε, ούτε κατήρτισε μαζί μου σχετικό διακανονισμό,δεν προέβη στην τήρηση της επιβεβλημένης από τον ΚΙΜΠ διαδικασίας, δηλαδή ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕ,ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΝΙΚΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ,ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ!
ΕΠΕΙΔΗ αν η SL 2 τηρούσε αυτή την νόμιμη διαδικασία, τότε θα μπορούσε η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ να προσφύγει ενώπιον Σας κατά αυτής της απόφασης και δεν θα υποχρεωνομουν ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΩ ΣΕ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟ !
ΕΠΕΙΔΗ στην απίθανη περίπτωση που απορρίψετε την έφεση μου, τότε ΘΑ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΛΙΓΚΑΣ ΣΕ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΑΣ, οπότε ουσιαστικά θα υπογράψετε την ΑΥΤΟΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΑΣ και την ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ των αποφάσεων Σας.
ΕΠΕΙΔΗ δεν στρέφομαι κατά της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, καθώς η οικονομική διαφορά μου με αυτήν ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ σε ουσιαστικό και πειθαρχικό επίπεδο, οπότε έχει παραχθεί δεδικασμένο και εκτελεστοτητα εντός του οργανωμένου ποδοσφαίρου κι επομένως θα ήταν αλυσιτελης κι άνευ αντικειμένου, οποιαδήποτε νέα αίτηση μου , είτε για επιβολή, είτε για ενεργοποίηση ποινών.
ΕΠΕΙΔΗ αντίθετα νομιμοποιούμαι ενεργητικά να στραφω κατά της ΕΕΠ Α2′,η οποία νομιμοποιείται παθητικά, καθώς αρνήθηκε να συμμορφωθεί με την απόφαση Σας και να αφαιρέσει έξι (6) βαθμούς από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ.
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με το άρθρο 5.I.1του ΔΚΛ, αρμόδια για την εκδίκαση της παρουσας διαφοράς είναι η Πενταμελής Σύνθεση Σας, καθώς πρόκειται περί διαφοράς μεταξύ Ποδοσφαιριστή και Ένωσης,η οποία δημιουργήθηκε από απόφαση -παραλειψη του Αγωνιστικού Τμήματος της SL2( που αποτελεί αθλητικό όργανο της, ακολουθεί τις γνωμοδοτήσεις της νομικής υπηρεσίας και τελεί υπό την εποπτεία του ΔΣ και του ίδιου του Προέδρου της),εξ αιτίας της οποίας δεν κατέστη δυνατή η ικανοποίηση της απαίτησης μου.
ΕΠΕΙΔΗ όμως στον Πίνακα Προεισπραξεων Ηλεκτρονικού Παραβολου ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ, ούτε η παρούσα διαδικασία από ποδοσφαιριστη ενώπιον της Πενταμελούς Σύνθεσης Σας, ούτε κάποιο ειδικό ή αναλογικό παράβολο που να αντιστοιχεί σε αυτήν.
ΕΠΕΙΔΗ η έφεση- προσφυγή μου ασκήθηκε εμπροθεσμα και παραδεκτα, καθώς σύμφωνα με την διάταξη 7.3 του ΔΚΛ,”ΕΑΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΩΣΗΣ Ή ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ,Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ(10) ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ Ή ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΟΣ”
ΕΠΕΙΔΗ αναγνωριζω την αποκλειστική δικαιοδοσία του ΔΔΠ επί της παρούσας διαφοράς μου με την εφεσιβλητη ΕΕΠ Α2′,
ΕΠΕΙΔΗ ορίζω ως διαιτητή μου το μέλος του ΔΔΠ, Δικηγόρο Πειραιώς κ.Αντωνιο ΑΝΟΥΣΤΗ και ως πληρεξουσιο δικηγόρο και αντικλητο μου τον κ.Γεωργιο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου
           ΣΑΣ ΖΗΤΩ
1.Να κάνετε δεκτή την υπό κρίση έφεση -προσφυγη μου,
2.Να διακρατησετε την υπόθεση και να την δικασετε εξ υπαρχής κατ’ουσιαν,
3.Να κάνετε δεκτή τις από 3.6.2022 και 7.10.2022 αιτησεις μου στην ΕΕΠ Α2′ για την εκτέλεση των αποφάσεων του ΔΔΠ 58-97/2021,
4.Να ακυρωσετε-εξαφανισετε κάθε απόφαση της εφεσιβλητης Ένωσης που είτε ρητά, είτε σιωπηρά αρνήθηκε να εκτελέσει απόφαση του ΔΔΠ,
5.Να υποχρεωσετε την εφεσιβλητη ΕΕΠ Β’ να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΔΔΠ υπ.αριθμ.58-97/2021,να αφαιρέσει έξι (6) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα της SL2 από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε., όσον αφορά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της περιόδου 2022-2023, μέχρι να με εξοφλησει πλήρως κι ολοσχερώς.
          Αθήνα 14.11.2022
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΜ ΔΣΑ 14162, Φαβιέρου 47, Αθήνα

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή