Περιστατικά με ουρές πιστών σε προαύλια εκκλησιών – Συστάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Print Friendly, PDF & Email

Σε αρκετές περιπτώσεις παρατηρείται από το πρωί έως και το απόγευμα σε διάφορους Ιερούς Ναούς στην Αττική, στην Θεσσαλονίκη και στην επαρχία, πιστοί να συγκεντρώνονται στα προαύλια για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο και να ανάψουν ένα κερί.

Λειτουργίες με παρουσία πιστών δεν έχουν παρατηρηθεί πέρα από ουρές για προσκύνημα, ωστόσο όπου η Αστυνομία δέχεται σχετικές καταγγελίες ή το διαπιστώνει το προσωπικό της αυτό κατά την διάρκεια περιπολιών, γίνονται συστάσεις σε ιερείς και πιστούς και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ζητήσει από πολίτες να αποχωρήσουν.

Κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις στην Αττική ήταν στο Γουδί, όπου όταν πήγαν οι αστυνομικοί η εκκλησία είχε κλείσει και είχαν φύγει οι πιστοί από το προαύλιο και στο Πικέρμι όπου μάλιστα ο ιερέας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να του γίνουν συστάσεις.

Συλλήψεις μέχρι στιγμής για αυτό τον λόγο δεν έχουν παρατηρηθεί και εξίσου λίγες είναι οι περιπτώσεις που επιβλήθηκαν και πρόστιμα σε πιστούς, λόγω της σποραδικότητας του φαινομένου και επί του παρόντος οι Αρχές προσπαθούν να το λύσουν αυτό το ζήτημα όπου εμφανίζεται με συστάσεις και παραινέσεις.

Βεβαίως, από την Αστυνομία υπενθυμίζουν ότι τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού ισχύουν όσο και αν έρχονται σε δύσκολη θέση και αν η εικόνα αυτή πάρει άλλες διαστάσεις, ανάλογη θα είναι και η στάση των Αρχών.

Πηγή: news247

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή