Ομοθυμία ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κατά της συμφωνίας Άρη – ΑΕΚ για Έλληνες διαιτητές

Print Friendly, PDF & Email

Ομοθυμία των τριών εκ των τεσσάρων διεκδικητών του πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, οι οποίοι τάχθηκαν κατά της συμφωνίας Άρη – ΑΕΚ για ορισμό Ελλήνων διαιτητών στο μεταξύ τους παιχνίδι και ζητούν να τηρηθεί ότι έχει συμφωνηθεί για ξένους διαιτητές στους αγώνες μεταξύ των big-5.

Aπό πλευράς ΠΑΟΚ ο Κυριάκος Κυριάκος μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου του Ραζβάν Λουτσέσκου, ενόψει του αγώνα με την Μπριζ, εξήγησε τη θέση του της ΠΑΕ για το θέμα της διαιτησίας που έχει ανοίξει μετά το αίτημα του Άρη για Έλληνες διαιτητές στο ντέρμπι με την ΑΕΚ λέγοντας: «Ζητάμε τηρηθεί η συμφωνία για ξένους διαιτητές στα παιχνίδια των πέντε ομάδων».

Η θέση του Παναθηναϊκού: “Με έκπληξη παρατηρήσαμε το αίτημα από μια ομάδα και τη μεταγενέστερη συναίνεση της δεύτερης ομάδας ώστε να παίξουν με ‘Ελληνες διαιτητές τα μεταξύ τους παιχνίδια.

Είναι αυτονόητο πως κάθε αγώνας δεν αφορά μόνο τις διαγωνιζόμενες ομάδες αλλά επηρεάζει άμεσα και τους συνδιεκδικητές τους και την εν γένει εξέλιξη των πλέι οφ, άρα και του πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου θεωρούμε επιβεβλημένο όλοι οι αγώνες μεταξύ των πρώτων πέντε ομάδων να διεξαχθούν με ξένους διαιτητές σύμφωνα και με την ισχύουσα δεσμευτική συμφωνία».

Η θέση του Ολυμπιακού: “Οι ομάδες συμφώνησαν στα πλέι οφ να σφυρίξουν ξένοι διαιτητές. Ήταν μια συμφωνία κυρίων. Για να αλλάξει πρέπει να αλλάξει η συμφωνία ή κάποιοι να μην είναι κύριοι.

Τα πράγματα είναι απλά. Το να αποφασίζουν δυο ομάδες, λες και δεν αφορά και τους υπόλοιπους το αποτέλεσμα των αγώνων τους και η βαθμολογία, είναι από μόνο του ανήθικο.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή