Ποινική δίκη των «28»: Όσα υποστήριξαν στην απολογία τους οι πρώην ποδοσφαιριστές της Βέροιας Ιωάννου, Μάνος και Παυλίδης

Print Friendly, PDF & Email

Τρεις πρώην ποδοσφαιριστές της Βέροιας, κατηγορούμενοι για δωροδοκία, απολογήθηκαν την Τρίτη 13/10 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων,για την επονομαζόμενη υπόθεση της «συμμορίας» του ποδοσφαίρου, με 28 κατηγορούμενους, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων σε βαθμό κακουργήματος και οχτώ από αυτούς για σύσταση συμμορίας σε βαθμό πλημμελήματος, για την περίοδο 2012 – 2015, για τον αγώνα Ολυμπιακός –  Βέροια 3-0, τον Ιανουάριο του 2013.

Ο Ηλίας Ιωάννου, ο Δημήτρης Μάνος και ο Χαράλαμπος Παυλίδης, δήλωσαν, ότι την ημέρα του αγώνα, δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψη τους για το περιστατικό που κατήγγειλαν οι Καλαϊτζίδης, Γεωργέας, σύμφωνα με τους οποίους ο Γιώργος Λαναρής μπήκε στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια της «βασίλισσας» και είπε στους παίκτες να χάσουν με 3-0.

Η απολογία του Ιωάννου:

«Χρησιμοποιήθηκα μέχρι το 81ο λεπτό όπου έγινα αλλαγή από τον Μάνο με το σκορ στο 1-0. Υπήρξε ηρεμία τότε, το σκορ δεν είχε ξεφύγει, ήμασταν συγκεντρωμένοι, ήταν μια αξιοπρεπής εμφάνιση.

Δεν υπήρχε η αίσθηση ότι αυτό το παιχνίδι είναι χαμένο, ότι θα γίνουν αλλαγές. Η αίσθηση ήταν ότι πάμε να το παλέψουμε. Η εντολή ήταν ότι παίζουμε κανονικότατα. Ήταν δύσκολο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός ήταν πιεστικός. Στο α’ ημίχρονο ήμασταν πολύ μαζεμένοι, είχαμε και στο α’ ημίχρονο και στο β’ ίδια απόδοση, δεν υπήρχε κάτι που να μας επηρεάσει.

Όσο μπορούσα να έχω οπτικό πεδίο στα αποδυτήρια, στο ημίχρονο, ο Λαναρής ήταν συνέχεια μέσα. Έγινε ότι και στα άλλα παιχνίδια. Μπήκαμε, μας μίλησε ο προπονητής, μας έδωσε οδηγίες και μας άφησε ελεύθερους για 3-4 λεπτά.

Δεν ήρθε κάποιος να μου πει κάτι, ούτε άκουσα κάτι σε όλη τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου. Δεν υπήρξε κάτι που να υποπέσει στην αντίληψη μου. Ούτε υπονοούμενα υπήρχαν» υποστήριξε στην απολογία του ο Ιωάννου.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για τις σχέσεις Αρβανιτίδη, Καλαϊτζίδη, απάντησε: «Τον κ. Αρβανιτίδη πολύ λίγες φορές τον συνάντησα, παρεμβατικά δεν υπέπεσε τίποτα στην αντίληψη μου. Ούτε πληροφορίες είχα, πάντοτε είχα γνώμονα να μην ανακατεύομαι. Δεν είχα καμία πληροφόρηση για τις σχέσεις τους.

Πληροφορήθηκα όλη την διαδικασία μετά από δύο χρόνια. Ήρθε ο δικαστικός επιμελητής και μου είπε «είσαι κατηγορούμενος», και του λέω «από πού και ως που». Σε όλη την πορεία μου, δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα όλα αυτά τα χρόνια. Ο μεγάλος μου γιος, που είναι 12 ετών, έχει δεχθεί bulling γι’ αυτό το πράγμα!».

Η απολογία του Μάνου

Ο νυν ποδοσφαιριστής του Άρη, Δημήτρης Μάνος, στην απολογία του, είπε:

«Στο ημίχρονο δεν ήμουν στα αποδυτήρια. Μπήκα αλλαγή στο 81’ στη θέση του Ιωάννου.

Γύρω στο 60’-70’ με ενημέρωσαν ότι θα μπω αλλαγή. Δεν μου έδωσε κάποιες οδηγίες. Όταν μπήκα στο παιχνίδι δεν μου είπε κανείς κάτι, ούτε αντιλήφθηκα τίποτα. Δεν ειπώθηκε τίποτα στα αποδυτήρια στο τέλος του αγώνα. Μπήκα μέσα και παίξαμε το ποδόσφαιρο που ξέραμε. Ενημερώθηκα για την υπόθεση όταν με κάλεσε ο ανακριτής».

Η απολογία του Παυλίδη:

«Ήμουν αναπληρωματικός αλλά σε αυτό τον αγώνα έπαιξα από την αρχή. Είχαμε κάποιες απουσίες. Δεν υπήρξε κάτι, ούτε καμία οδηγία, δεν κατεβήκαμε με σκοπό να χάσουμε, κατεβήκαμε να παίξουμε με την καλύτερη ομάδα για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν θυμάμαι πολλά από την ανάπαυλα αλλά ο Λαναρής πρέπει να ήταν μέσα στα αποδυτήρια από την αρχή. Ο Καλαϊτζίδης μας έδωσε οδηγίες και μας είπε ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα. Μας είπε μόλις κερδίζουμε την μπάλα να βγαίνουμε στις αντεπιθέσεις. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι μας είπε «συνεχίζουμε έτσι…».

Δεν μου είπε κανένας τίποτα. Όσο έπαιζα ήμουν συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν μου είπε τίποτα κανείς. Μετά από δύο χρόνια τα έμαθα αυτά. Δεν είχα καμία σχέση με τα παιδιά, με κανέναν, μόνο με τον Μάνο. Για ποιο λόγο δεν βγήκε ο Καλαϊτζίδης μετά το παιχνίδι να πει ότι έγινε κάτι και το είπε μετά από χρόνια;».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή