Προειδοποιητικές βολές από το ελληνικό λιμενικό σε τουρκικό φορτηγό-πλοίο

Print Friendly, PDF & Email

Φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο σε σκάφος του λιμενικού από τη Ρόδο, με αποτέλεσμα να δεχθεί προειδοποιητικές βολές, τις οποίες αγνόησε διαφεύγοντας εντός των τουρκικών συνόρων.

Όπως εξηγεί η Λιμενική Αρχή της Ρόδου, το μεσημέρι δέχτηκε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία σύμφωνα με την οποία το φορτηγό πλοίο ACT μετέφερε ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, «είχε προηγηθεί αμερικανικό σήμα» για το ύποπτο φορτίο του M/V Act.

Αμέσως, κινητοποιήθηκε σκάφος υπηρεσίας που εντόπισε το πλοίο εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, 3,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Οι αξιωματικοί του λιμενικού ζήτησαν από τον πλοίαρχο του ACT, να πλεύσει προς τον όρμο Τριαντών ώστε να προχωρήσουν στο προβλεπόμενο έλεγχο αλλά εκείνος δεν υπάκουσε στις εντολές τους, ούτε στα ηχητικά σήματα, με αποτέλεσμα να ριφθούν προειδοποιητικές βολές, από τους άνδρες του λιμενικού.

Και πάλι, ο πλοίαρχος του πλοίου δεν σταμάτησε, ως όφειλε, την πορεία του αλλά αντιθέτως εξακολούθησε να πλέει προς τα τουρκικά ύδατα.

Η καταδίωξη τελείωσε λίγο αργότερα, όταν το τουρκικό πλοίο πέρασε τη συνοριογραμμή.

Για το περιστατικό οι ελληνικές υπηρεσίες ενημέρωσαν τις αρμόδιες Τουρκικές Αρχές.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή