Προσφεύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της ΕΠΣ Ηρακλείου σωματεία που δεν είναι στον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ!

ΕΠΣ Ηρακλείου
Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΠΣ Ηρακλείου έχει προκηρύξει εκλογές για τις 15 Μαϊου. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής επικυρώθηκε ο εκλογικός κατάλογος της ΓΓΑ που περιλαμβάνει τα σωματεία που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, σωματεία που αποκλείστηκαν από τις εκλογές επειδή δε βρίσκονται στον εκλογικό κατάλογο της ΓΓΑ, θα προσφύγουν στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης της ΕΠΣ Ηρακλείου να επικυρώσει τον κατάλογο και επομένως να τα αποκλείσει από την επικείμενη εκλογική γενική συνέλευση.

Η προσφυγή θα στραφεί κατά της ΕΠΣ Ηρακλείου, όμως, ουσιαστικά, πρόκειται για προσφυγή κατά του “νόμου Αυγενάκη” στο πρότυμο  των σωματείων της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι τρία σωματεία της ΕΠΣ Δωδεακνήσου, που είχαν αποκλειστεί από το δικαίωμα συμμετοχής στην γενική συνέλευση, που, όμως, δεν ήταν εκλογική, προσέφυγαν στο αποτελούμενο κατά πλειοψηφία από τακτικούς δικαστές, Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, το οποίο, με την υπ’ αριθ. 141/2021 απόφασή του τα δικαίωσε, με αποτέλεσμα η γενική συνέλευση να διεξαχθεί με τη συμμετοχή όλων των ενεργών σωματείων, ακόμη κι αν δεν είχαν εγγραφεί στο μητρώο σωματείων της ΓΓΑ.

Ωστόσο στις εκλογές της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, που έγιναν τον περασμένο Φεβρούαριο δεν ακολουθήθηκε η ίδια τακτική και η διοίκηση της ΕΠΣ, προκειμένου να μην έχει τις συνέπειες του νόμου, που προβλέπουν την ποινή της έκπτωσης των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ, που ήταν στο προηγούμενη σύνθεση και επανεξελεγησαν, ακολούθησε “το γράμμα του νόμου”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή