Ρήξη στις σχέσεις Μπαλτάκου με Φιλιππούση – Αδύνατη πλέον η συνύπαρξή τους στην ΕΠΟ

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Οι παροικούντες την ποδοσφαιρική Ιερουσαλίμ γνώριζαν ότι εδώ και καιρό σοβούσε κρίση στις σχέσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Π. Μπαλτάκου με τον εκτελεστικό διευθυντή Ι. Φιλιππούση, επειδή ο δεύτερος ενεργούσε σε σειρά θεμάτων πέραν της δικαιοδοσίας του και χωρίς την έγκριση του προέδρου.

Ωστόσο από χθες η κρίση ξέσπασε και οδήγησε σε ρήξη, με αφορμή των πρωτοβουλία του Φιλιππούση, για την εκπόνηση και αποστολή στις Ενώσεις του “Συστήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης Ποδοσφαίρου “Επίσκυρος””, που αφορά τις προϋποθέσεις για την χρηματοδότηση τους, χωρίς, όμως, να έχει προηγηθεί απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή ή τη Γενική Συνέλευση.

Ο Μπαλτάκος αντέδρασε άμεσα και με επιστολή στις Ενώσεις και στους διευθυντές της ΕΠΟ, χαρακτήρισε το πόνημα του Φιλιππούση “νομικά ανίσχυρο” επειδή δεν έχει τύχει προηγούμενης έγκρισης από την εκτελεστική επιτροπή ή τη γενική συνέλευση.

Λίγο αργότερα, ο Φιλιππούσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Μπαλτάκο κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, για άγνοια του καταστατικού και ανεπάρκεια!

Επειδή τέτοιου είδους δημόσια επίθεση και αμφισβήτηση από έμμισθο εργαζόμενο στην ΕΠΟ προς τον εκλεγμένο πρόεδρό δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Επειδή από την ανάγνωση των επιστολών με αποδέκτες τις Ενώσεις και τους διευθυντές της ΕΠΟ προκύπτει ότι υπάρχει εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη μεταξύ τους για το “ποιος διοικεί την ΕΠΟ”

Επειδή το χάσμα που υπάρχει δεν μπορεί να γεφυρωθεί παρά μόνο αν ο εκτελεστικός διευθυντής αποδεχθεί τον πραγματικό του ρόλο κάτι που δεν συμβαίνει ή αν η ΕΠΟ αποφασίσει να πορευθεί με πρόεδρο – γλάστρα που επί της ουσίας θα υπάγεται στον εκτελεστικό διευθυντή, κάτι που επίσης δε συμβαίνει.

Για τους παραπάνω και όχι μόνο λόγους η συνύπαρξη Μπαλτάκου – Φιλιππούση στην ΕΠΟ καθίσταται πλέον αδύνατη και εφόσον συνεχιστεί θα καταλήξει βλαπτική για την ομοσπονδία και το ποδόσφαιρο εν γένει.

Ως επιμύθιο αρκεί να θυμίσουμε τί έγραψε το SoccerPlus στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν ο Μπαλτάκος πρότεινε τον Φιλιππούση για τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή…

Καληνύχτα και καλή τύχη…

 

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή