Σερβία – Πορτογαλία: Η απουσία VAR και Goal Line Technology εξέθεσε τον Μάκελι – Εξαλλος ο Ρονάλντο

Print Friendly, PDF & Email

Σε μία εποχή που στο ποδόσφαιρο κυριαρχούν οι έξυπνες τεχνολογίες όπως το VAR και η Goal Line Technology, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται τα σοβαρά λάθη, είναι ασφαλώς ακραίο να συμβαίνει αλλοίωση αποτελέσματος από την παράβλεψη ενός διαιτητή.

Η αναμέτρηση Σερβία – Πορτογαλία έληξε το Σάββατο το βράδυ 2-2 στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Ρονάλντο σημείωσε καθαρό γκολ το οποίο δεν μέτρησε ποτέ η διαιτητική ομάδα. Η μπάλα από το ριπλέι φαίνεται να έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή τουλάχιστον τριάντα εκατοστά, πριν τη διώξει ο Μίτροβιτς με τάκλιν αυτοθυσίας.

Ωστόσο ο βοηθός του Ντάνι Μάκελι, έμεινε κολλημένος στη θέση του και ως εκ τούτου ο διεθνής Ολλανδός ρέφερι, που δεν μπορούσε να πάρει τη φάση πάνω του έδειξε παίζεται και όχι σέντρα. Χωρίς να υπάρχει VAR και Goal Line Technology, υπήρξε μία ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος της Πορτογαλίας.

Μάλιστα, ο Ρονάλντο ήταν τόσο έξαλλος με τους διαιτητές του αγώνα που αποχώρησε από το γήπεδο πριν ο Μάκελι σφυρίξει τη λήξη φωνάζοντας finish (τέλειωσε). Μετά την αναμέτρηση, ασφαλώς ο Μάκελι ζήτησε συγγνώμη από τον τεχνικός της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος αναγνωρίζοντας το λάθος του. Φυσικά αυτό το περιστατικό καταδεικνύει πόσο σημαντική είναι η χρήση έξυπνων τεχνολογιών στο ποδόσφαιρο και πόσο “άδικο” μπορεί να γίνει το άθλημα, σε μία διοργάνωση μάλιστα που κρίνονται τα εισιτήρια για την τελική φάση του Μουντιάλ!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή