“Σφαλιάρα” από τον Άρειο Πάγο στην ΕΠΟ του Φιλιππούση – Η ομοσπονδία πρέπει να πληρώσει 500.000 για παράνομη απόλυση!

Print Friendly, PDF & Email

Το αρμόδιο τμήμα του Άρειου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, το οποίο με απόφασή του τον Σεπτέμβριο του 2023 απέρριψε ως κατ’ ουσίαν αβάσιμη την έφεση της ΕΠΟ κατά την Πρωτόδικης απόφασης και δέχθηκε ότι η απόλυση του αναπληρωτή οικονομικού διευθυντή, Ν. Κολιολιού, τον Ιούλιο του 2021, ήταν άκυρη επειδή (η απόλυση) δεν αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των απολύσεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Κολιολιός ήταν υπάλληλος ορισμένου χρόνου, ωστόσο η ΕΠΟ, τον αποζημίωσε αναγνωρίζοντας ότι ήταν αορίστου χρόνου.

Αν, όμως, ήταν, “αορίστου χρόνου”, αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, θα έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία που τηρήθηκε σε προηγούμενες απολύσεις (Τσαχειλίδης, Σιώκη) και να ληφθεί απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Στην περίπτωση του Κολιολιού, όπως προέκυψε από τα πρακτικά, η Εκτελεστική Επιτροπή, παρακάμφθηκε, επειδή ο Εκτελεστικός Γραμματέας, Ι. Φιλιππούσης, που εισηγήθηκε το σχετικό θέμα, ουδέποτε ανέφερε το όνομα του Κολιολιού, με τον οποίο είχε διαμάχη και φέρεται να επιδίωκε την απόλυσή του!

Στο σκεπτικό της πρωτόδικής απόφασης αναφέρεται ότι παρά το γεγονός  ότι ο Κολιολιός αποζημιώθηκε από την ΕΠΟ σα να ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου, το θέμα της απόλυσής του δεν τέθηκε από τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ (δηλαδή τον Ι. Φιλιππούση) στην Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου τα μέλη της ν’ αποφασίσουν αν θα ανανεωθεί ή όχι η σύμβασή του.

Αντί της ενδεδειγμένης πρακτικής, ο Φιλιππούσης, ανέγνωσε την Εκτελεστική Επιτροπή τα ονόματα μόνο των υπαλλήλων της ΕΠΟ για τους οποίους πρότεινε την ανανέωση της σύμβασής τους αλλά απέφυγε να αναγνώσει το όνομα του Κολιολιού.

Στη συνέχεια ο Κολιολιός ειδοποιήθηκε από τη διευθύντρια προσωπικού της ΕΠΟ ότι η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε και αποζημιώθηκε, ως προαναφέρασμε, σα να ήταν υπάλληλος αορίστου χρόνου.

Ασφαλώς μεγάλη ευθύνη πέραν του Εκτελεστικού Διευθυντή και του τότε προέδρου (Ζαγοράκη), έχει και ο προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας, Ν. Μπάρτζης, ο οποίος άφησε, με πράξεις ή παραλείψεις του να εξελιχθεί με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία της απόλυσης, η οποία προκαλεί οικονομική ζημία στην ομοσπονδία.

Mε βάση την απόφαση την απόφαση του Aρείου Πάγου η ΕΠΟ πρέπει να προσλάβει τον Κολιολιό στην ίδια θέση που είχε όταν απολύθηκε (αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής) και να του καταβάλει ποσό που με τους τόκους ξεπερνά το μισό εκταομμύριο ευρώ!.

Πλέον τίθεται θέμα απόδοσης ευθυνών στον Φιλιππούση και σε κάθε άλλον υπάιτιο μέσω της λειτουργίας των θεσμών της ΕΠΟ, ήτοι η παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για παραβιάση του καταστατικού αλλά και σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο προκειμένου να αποφανθεί η Δικαιοσύνη περί τυχόν διάπραξης αδικημάτων, όπως αυτό της απιστίας, εφόσον με πράξεις ή παραλείψεις ζημίωσε την ΕΠΟ.  

Η απόφαση του Αρείου Πάγου:

Διαβάστε ακόμα:

“Ιάκωβος Φιλιππούσης: Άμα τρουπώσω, τρούπωσα”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή