Σοκ: Πέθανε το βρέφος 37 ημερών που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο “Αγλαΐα Κυριακού”

Print Friendly, PDF & Email

Κατέληξε το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Το νεογνό που έφυγε από τη ζωή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού ήταν ένα αγοράκι μόλις 37 ημερών και νοσηλευόταν τις τελευταίες 17 ημέρες, από την 20ή μόλις ημέρα της ζωής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βρέφος εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και εισήχθη στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως νοσούσε από κορωνοϊό. Θετικοί στον ιό όπως αναφέρει η ΕΡΤ βρέθηκαν και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Το μόλις 37 ημερών βρέφος, είναι το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα.

Για το χαμό του βρέφους έκανε ανάρτηση ο Βασίλης Κικίλιας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στην οποία αναφέρει τα εξής: “Έσβησε σήμερα στο ‘Αγλαΐα Κυριακού’, το μικρότερο θύμα της νόσου Covid. Δυστυχώς, η αθώα αυτή ψυχούλα δεν άντεξε. Κουράγιο στην οικογένειά του”.

Η αναφορά του υπουργού Υγείας στον αγώνα που έδινε το βρέφος

Η ιστορία του νεογνού είχε συγκλονίσει την Ελλάδα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να αναφέρεται στο θέμα στην τακτική ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας που πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου.

“Παρακολουθώ καθημερινά με αφωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας”, είχε δηλώσει ο υπουργός που είχε κάνει λόγι για μία “μικρή αθώα ψυχή” .

“Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία” προέτρεψε ο κ. Κικίλιας.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή