Σοκαριστική κατάθεση συλληφθέντα: Έτσι οργανώθηκε η δολοφονική επίθεση στον Άλκη

Print Friendly, PDF & Email

Σοκαριστικές είναι οι καταθέσεις συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση στον Άλκη.

Ένας από τους δράστες -σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού- περιέγραψε τη συνάντηση με τους υπόλοιπους συνεργούς του.

Όπως ανέφερε τον ίδιο τον πήρε από το σπίτι του , με βανάκι ο R., πήγαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Π.Π. Γερμανού εκεί όπου συναντήθηκαν με τους υπόλοιπους, σημειώνοντας πως δύο από αυτούς, ο C. και ο G., πήγαν μετά τον αγώνα βόλεϊ που ήταν, υποστηρίζοντας πως για την επίθεση στη Χαριλάου αφορμή ήταν επίθεση οπαδών του Άρη σε οπαδούς του ΠΑΟΚ στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Όσον αφορά τον C. υποστήριξε ότι είναι εκείνος που κάνει κουμάντο στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό τηλεφώνησε πριν πάνε οι ίδιοι, σε κάποιον να πάει στη Χαριλάου να δει αν υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει.

-Ο… εντοπίστηκε εξερχόμενος από την οικία του, επί της οδού Παστέρ. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ’ οίκον έρευνα και κατάσχεση, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβλήθηκαν. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης και συγκεκριμένα ήταν συνοδηγός στο λευκό Citroen. Ισχυρίστηκε ότι έφερε μαχαίρι με το οποίο επιτέθηκε σε βάρος ενός εκ των δύο παθόντων, προκαλώντας του δύο τραύματα στο πόδι, αλλά δεν επιτέθηκε σε βάρος του θανόντος. Μάλιστα, από το δικό του μαχαίρι τραυματίστηκε στον δείκτη του δεξιού χεριού, τραύμα το οποίο πράγματι είναι εμφανές και για το οποίο θα παραγγελθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

-Ο …. εντοπίστηκε εξερχόμενος της οικίας του, επί της οδού Κομνηνών -Καλαμαριά. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ’ οίκον έρευνα και κατάσχεση, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβάλλονται επίσης. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης, χωρίς ωστόσο να λάβει μέρος σε αυτή, εκφράζοντας πάραυτα την μεταμέλεια του και περιγράφοντας τις πράξεις του, καθώς και των υπολοίπων δραστών, με λεπτομέρειες.

Συγκεκριμένα, αναγνώρισε μεταξύ των δραστών της επίθεσης τους …., …., …, …. ,…. ,…. ,…. ,…. ,…., …. , και έναν ακόμη άγνωστο δράστη, περιγράφοντας τις πράξεις των ανωτέρω σε αστυνομικό της υπηρεσίας μας με λεπτομέρειες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, την ημέρα του συμβάντος, βράδυ της 31/1/2022, τον πήρε από το σπίτι του με βανάκι της δουλειάς του ο …. και μετά πήγαν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Π.Π. Γερμανού στο κέντρο. Στάθμευσαν το αυτοκίνητο επί της Εγνατίας Οδού και μεταξύ των ατόμων που ήταν στο σύνδεσμο ήταν ο …., …. αργότερα ήρθε ο … και ο …. που ήταν από τον σύνδεσμο τους…, μετά ήρθε μόνος του ο …. και γύρω στις 10.00 το βράδυ ήρθε ο …. με τον …., οι οποίοι ήταν πριν στον αγώνα βόλεϊ. Αφορμή για τον συμβάν που έγινε στην Χαριλάου, όπως ανέφερε, ήταν το γεγονός ότι στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, οπαδοί του Άρη επιτέθηκαν σε οπαδούς του ΠΑΟΚ.,

Τότε ο …. πρότεινε να επιτεθούν οι ίδιοι στους Αρειανούς και άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα και σε άλλα άτομα και σε συνδέσμους. Πήρε τηλέφωνο τον …. που είναι στον σύνδεσμο του…. του ΠΑΟΚ. Μετά δε από λίγη ώρα ήρθε ο …. μαζί με τον …. Όταν μαζεύτηκαν και οι υπόλοιποι, συμφώνησαν να χτυπήσουν και αυτοί Αρειανούς και μάλιστα ο …. πήρε κάποιον τηλέφωνο, καθώς στις μικρές ηλικίες κάνει αυτός κουμάντο να πάει να δει αν στην περιοχή Χαριλάου υπάρχουν Αρειανοί και να τον ενημερώσει.

Μετά από λίγο τον πήρε τηλέφωνο πίσω το άτομο αυτό και του είπε ότι δεν υπάρχουν πολλά άτομα συγκεντρωμένα, παρά μόνο σε πεντάδες διάσπαρτα άτομα. Τότε ο … είπε να φύγουν και να χτυπήσουν όποιον βρουν εκεί κοντά. Λίγο πριν φύγουν ο …. πήρε τηλέφωνο και κάποιο άλλο άτομο, τον οποίο όπως είπε ο …., τον έβλεπε πρώτη φορά. Αυτός ήταν γύρω στα 23-24 ετών, γύρω στο 1,70 ύψος, φορούσε σκούφο και ήταν αξύριστος.

Γύρω στις 23.30 έφυγαν τρία αυτοκίνητα, για να πάνε για την επίθεση , συνολικά δηλαδή 12 άτομα, σε κάθε όχημα 4 άτομα. Είπε επίσης ότι σε κάθε όχημα ποιος ήταν, όπως ακριβώς δηλαδή τα είπε ο …. σχετικά με το ποιος επιβιβάστηκε και σε ποιο όχημα. Μπήκαν στο αυτοκίνητο, πρώτος πήγαινε ο … και οι άλλοι ακολουθούσαν από πίσω. Δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού. Έκαναν βόλτες στα στενά στη Χαριλάου μήπως βρουν κάποιους.

Όπως ήταν εκεί στην Πλαστήρα, με τη σειρά τα αυτοκίνητα, πρώτο το Citroen, πίσω το Clio , το τρίτο όχημα έστριψε ξαφνικά στη Θ. Γαζή και σταμάτησε μπροστά ακριβώς στο σημείο που έγινε το συμβάν. Βγήκαν από το Polo τρία άτομα, ο συνοδηγός και οι δύο που κάθονταν πίσω και ταυτόχρονα εν τω μεταξύ είχαν σταματήσει και τα άλλα δύο αυτοκίνητα. Όταν βγήκαν από το Polo , τους ρώτησαν τι ομάδα είστε και αυτοί απάντησαν «Άρης ρε πουτάνες». Ταυτόχρονα, βγήκαν και από τα άλλα δύο αυτοκίνητα οι επιβαίνοντες και κινήθηκαν προς τους πέντε οπαδούς του Άρη που βρίσκονταν στα σκαλιά της οικοδομής. Από τους πέντε Αρειανούς, οι δύο πρόλαβαν και έφυγαν τρέχοντας. Αναφορικά με τους άλλους τρεις Αρειανούς, πρώτα, σύμφωνα με όσα είπε, τους όρμησαν αυτοί από το Polo. Βέβαια, όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα, οπότε το ποιος όρμησε πρώτος ή δεύτερος είναι πολύ σχετικό ζήτημα. Από το Clio βγήκαν και οι τέσσερις που ήταν εντός και όρμηξαν. Από το Citroen βγήκε ο …, ο …, αλλά όπως είπε δεν επιτέθηκε ο ίδιος. Είπε επίσης ότι κατέβηκε και ο … και ο … Ο … είπε ότι πήρε στο κυνήγι τον έναν από τους Αρειανούς που έτρεξε να φύγει και όταν γύρισε, είχε τελειώσει το επεισόδιο και ξαναγύρισε στο αυτοκίνητο. Για τον … είπε ότι είχε μαχαίρι, κατέβηκε, πλην όμως δεν πήγε στο συμβάν, γιατί κύλησε το αυτοκίνητο και επέστρεψε σε αυτό.

Για τον ίδιο είπε ότι ξεκίνησε και αυτός να πάει στη συμπλοκή, αλλά φοβήθηκε και επέστρεφε στο αυτοκίνητο. Για τον …. είπε ότι πήγε κανονικά στη συμπλοκή. Από τα άτομα που επιτέθηκαν είπε ότι ο … είχε το δρεπάνι , ο … ένα μεγάλο μαχαίρι, και αυτοί όρμηξαν και επιτέθηκαν και μαχαίρωναν επαναλαμβανόμενα. Με μαχαίρι είπε ότι επιτέθηκε και ο … και χτύπησε με αυτό κάποιο από τα τρία άτομα, αλλά δεν μπορούσε να πει ποιο συγκεκριμένα.

Είπε επίσης ο … , … και ο … κρατούσαν στειλιάρια και τους είδε κανονικά να επιτίθενται και να χτυπάνε σε όλο το σώμα και στο κεφάλι . Είπε επίσης για τον … και τον … ότι φορούσαν κράνη και ότι ο … με τον …. ότι είδε να χτυπάνε, αλλά δεν μπόρεσε να δει αν κρατούσαν κάτι. Κάποια στιγμή είπε ότι άκουσε ένα από τα άτομα που δέχονταν επίθεση να φωνάζει «φτάνει, φτάνει» και εκείνη τη στιγμή είδαν να έρχονται από την Πλαστήρα οκτώ περίπου οπαδοί του Άρη που κρατούσαν αντικείμενα. Ταυτόχρονα τότε πήγαν προς τα αυτοκίνητα και έφυγαν. Κατά την φυγή τους είπε ότι δεν συναντήθηκαν τα τρία αυτοκίνητα, Citroen, Clio, Polo. Αυτοί κινήθηκαν με το Citroen προς την Παπαναστασίου με προορισμό το κέντρο και κάπου στο ύψος του γυράδικου του Πρασσά, μετά το κατάστημα …., έστριψαν δεξιά και στάθμευσαν το αμάξι εκεί, όπου το παράτησαν και έφυγαν πεζοί. Το αριστερό χέρι του… όπως είπε είχε κοπεί και είχε αίματα και επίσης είχε αίματα μέσα στο αυτοκίνητο. Για το λόγο αυτό είπε ο … έβγαλε από το αυτοκίνητο το πλατοκάθισμα και το πέταξε σε έναν κάδο, λίγο παρακάτω από το σημείο που είχαν παρκάρει.

Εκεί αποφάσισαν ο … με τον … να φύγουν με ταξί στον σύνδεσμο στην Π.Π.Γερμανού για να δέσει το χέρι του εκεί ο …. να γυρίσει με το βανάκι της δουλειάς για να τους πάρει κι αυτούς, τους άλλους δύο , τον … δηλαδή και τον … Οι δύο τελευταίοι είχαν δώσει στον …. Ένα σημείο να τους περιμένει, αλλά τελικά δεν περίμεναν και συνέχισαν να κινούνται επί της Παπάφη. Τότε κάποια στιγμή ο … ρώτησε τον …. αν έχει τηλέφωνο, διότι ο ίδιος δεν είχε μαζί του, του είπε ότι είχε και επικοινώνησε ο … με τον … για να περάσει να τους πάρει από το σημείο που είχαν φτάσει στην Παπάφη. Άφησαν τον …. στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Π.Π.Γερμανού και τον …, τον γύρισε πίσω στο σπίτι του στην Καλαμαριά. Σε συνομιλία του… με τον … είπε ότι ο … λίγο μετά το σημείο που είχαν παρκάρει με το Citroen πέταξε το μαχαίρι σε κάποιον υπόνομο.

-Ο …. εντοπίστηκε εντός της οικίας του, επί της οδού Σ.Πετρούλα Θεσσαλονίκη.. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ’ οίκον έρευνα και κατάσχεση, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβάλλαμε. Επιπρόσθετα, σας υποβάλλαμε και μία Έκθεση Ανεύρεσης Οχήματος καθ’ υπόδειξη και κατασχέσεως, με την οποία κατασχέθηκε το υπ’ αριθμ. …. ΙΧΕ μάρκας Renault Clio, χρώματος μαύρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες ως μέσο μετάβασης και διαφυγής τους προς και από το θανατηφόρο επεισόδιο. Ο …. είχε μάλιστα σταθμεύσει σε ιδιαίτερα μακρινή απόσταση από την οικία του. Συγκεκριμένα, η οικία του βρίσκεται στην οδό Σ. Πετρούλα 3 όπως σας προανέφερα και το όχημα ανευρέθηκε πάνω από το Καυτατζόγλειο, στο δρόμο που βγαίνει προς τον περιφερειακό, στη συμβολή των οδών Κυριάκου Μάτση και Σκουφά.

-Ο … εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή Δελφών και συνελήφθη. Σε βάρος του διενεργήθηκαν σωματική έρευνα και κατάσχεση και κατ’ οίκοιν έρευνα και κατάσχεση και συντάχθηκαν οι σχετικές εκθέσεις που σας υποβάλλουμε. Επιπρόσθετα, σε βάρος του σχηματίστηκε έτερη δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς σε σωματική του έρευνα από τους αστυνομικούς της παραπάνω υπηρεσίας βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν κάνναβης).

-Οι… και … εντοπίστηκαν σε οικία επί της οδού Αλεξανδρείας, όπου και διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα και κατάσχεση. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο ….ισχυρίστηκε ότι ήταν μεταξύ των ατόμων που μετέβησαν στο σημείο της επίθεσης, επιβαίνοντας στο μαύρο Renault Clio , χωρίς να αναφέρει κάτι περισσότερο για τις πράξεις του. Από τους υπόλοιπους δράστες ισχυρίστηκε ότι γνώριζε μόνο τον ….

– Οι … και … εντοπίστηκαν σε οικία επί της οδού Αρτέμιδος στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν προσωρινά. Σε κατ’ οίκον έρευνα και κατάσχεση που διενεργήθηκε στη συγκεκριμένη οικία βρέθηκαν ποσότητα ναρκωτικής ουσίας (πιθανόν κάνναβη), για την οποία σχηματίστηκε και υποβάλλεται έτερη δικογραφία. Κατ’ οίκον έρευνες προς εντοπισμό των ανωτέρω διενεργήθηκαν επίσης και στις οικίες τους, οι εκθέσεις των οποίων σας υποβάλλονται.

Επίσης διενεργήθηκε σωματική έρευνα και κατάσχεση σε βάρος του αδερφού του…, με την οποία κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο …. ισχυρίστηκε ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης, επιβαίνοντας μαζί με τον …. Στο τρίτο όχημα, το άγνωστο μέχρι στιγμής VW Polo, μη γνωρίζοντας τον οδηγό και συνοδηγό του οχήματος. Από τους υπόλοιπους δράστες ανέφερε ότι γνώριζε μόνο τον ….

Κατά την επίθεση ανέφερε ότι κρατούσε το αναδιπλούμενο δρεπάνι που κατασχέθηκε , με το οποίο όμως, όπως ισχυρίστηκε , δεν επιτέθηκε σε βάρος του θύματος αλλά σε βάρος έτερου εκ των παθόντων, τον οποίο και χτύπησε μία φορά στο πόδι. Κατά την παραμονή του στην υπηρεσία μας ο … ανέφερε ότι ήταν μεταξύ των δραστών της επίθεσης, επιβαίνοντας μαζί με τον …. στο τρίτο όχημα , το άγνωστο μέχρι στιγμής VW POLO , μη γνωρίζοντας τον οδηγό και συνοδηγό του οχήματος, καθώς και τους υπόλοιπους δράστες. Κατά την επίθεση ισχυρίστηκε ότι φορούσε κράνος και κρατούσε ξύλινο στειλιάρι , χωρίς ωστόσο να προλάβει να χτυπήσει κάποιο από τα θύματα».

Πηγή: newsbomb

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή