Σπανέας: “Θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών – Δεν είναι νόμιμο οι διαιτητές να ανήκουν στις Ενώσεις”

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην διαιτητής Α’ κατηγορίας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ, Γ. Σπανέας, ανακοίνωσε, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών, στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στις 13/11.

Μεταξύ άλλων, είπε:

“Θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών. Έχω κάνει πολύ αγώνα για να τα παρατήσω τώρα. Ελπίζω να καταλάβουν οι άνθρωποι της ΕΠΟ ότι τόσα χρόνια που έχουν τη διαιτησία δεν είδαμε κάτι καλύτερο.

Δεν συμφωνώ με τη Σούπερ Λιγκ που θέλει την επαγγελματική διαιτησία. Στην Αγγλία συνεργάζονται η ομοσπονδία η λίγκα και ο φορέας των διαιτητών. Εδώ ο ένας δε συνεργάζεται με τον άλλον. Οργανώνουμε τη διαιτησία από πάνω προς τα κάτω και αφήνουμε στο έλεος το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Φανταστείτε τι θα γίνει κάθε φορά που ένα ισχυρός είναι επικεφαλής της Σούπερ Λιγκ. Θα έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα.

Προσπαθούν να φτιάξουν καινούργια Ένωση Διαιτητών με εν ενεργεία διαιτητές αυτοί που έχουν κάνει την ολιστική μελέτη τσίχλα big bubble. Υπάρχει Ένωση Διαιτητών και είναι νόμιμη. Θα φέρουμε νεότερους διαιτητές στο ΔΣ.

Επαγγελάτίες διαιτητές που θα βρεθούνε; Aπό τα atm; Να μας που οι big 4 σε έναν φάκελο ποιους διαιτητές θέλουν και ποιους όχι.

Δεν θα φτιαχτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο. Πήραν μαζί τους τον κ. Σιδηρόπουλο να συνδιαλαγεί για αυτό το θέμα. Ρώτησαν πως αισθάνονται οι άλλοι διαιτητές; O ένας αισθάνεται ουρά του, ο άλλος λέει δε μας ρώτησαν. Αν αρνιόταν ο Σιδηρόπουλος μπορεί να έβρισκε τον μπελά του. Δεν ξέρω κάτω από ποιες συνθήκες δέχθηκε να επικεφαλής διαιτητών Α’ Εθνικής, όπως λέγεται.

Θέλουμε να γίνουμε μέλος της ΕΠΟ. Για να είσαι διαιτητή πρέπει βάσει νόμου να είσαι εγγεγραμμένος σε σύνδεσμο διαιτητών. Οι άλλοι δε νοούνται ως διαιτητές. Ποιος είναι ο λόγος να δημιουργηθεί μια καινούργια Ένωση Διαιτητών και να μην έρθουν στην υπάρχουσα Ένωση;

H Ένωση Διαιτητών παράγει και εκπαιδεύει διαιτητές. Αν εδώ όλα λειτουργούν εκτός νόμου δεν φταίω εγώ γι’ αυτό. Δεν είναι νόμιμο οι διαιτητές να ανήκουν στις Ενώσεις. Όλοι θέλουν να έχουν τη διαιτησία στα χέρια τους…”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή