Αρκούδης: “Ή θα γίνουμε παράλογοι, ή παράνομοι ή θα πούμε στην SL2 ν’ αρχίσει τα Χριστούγεννα – Φταίει μόνο η ΕΠΟ”!

Print Friendly, PDF & Email

Το παλαιότερο και εμπειρότερο μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ηλίας Αρκούδης, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα για το πρωτάθλημα της Super League 2 και για την υπόθεση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μεταξύ άλλων είπε:

Δεν ξέρω αν θα μπορέσει η Σούπερ Λιγκ 2 να ξεκινήσει στις 6/11. Αν νομίζουν ότι μπορούν να φτιάξουν ανώνυμη εταιρεία πρέπει να ζουν σε άλλη χώρα. Μιλάω για τις τρεις ομάδες ΠΑΟ Ρουφ, Ηλιούπολη και Ηρακλής Λάριας, που ειδοποιήθηκαν πριν δέκα ημέρες. Ο νόμος προβλέπει διαδικασίες για το πώς αποκτούνται οι μετοχές. Σε λιγότερο από ενάμιση μήνα δε γίνεται, εκτός αν δεν ακολουθηθούν οι διαδικασίες και όλος ο κόσμος κλείσει τα μάτια για να παίξουν αυτές οι τρεις ομάδες. Εμείς πρέπει 15 ημέρες πριν να τους δώσουμε την άδεια. Κατέθεσαν κενούς φακέλους.

Φταίει μόνο η ΕΠΟ για φέτος, οδήγησε σε μια απίστευτη κατάσταση… Δεν ξέρω αν συνβαίνει αλλού να έχουμε φτάσει τέλη Οκτώβρη και δεν ξέρουμε ποιές ομάδες θα παίξουν.

Μπορούσε να φανταστεί ο νομοθέτης ότι η ΕΠΟ δεν έχει αποφασίσει ποιοι θα παίξουν σ’ ένα πρωτάθλημα που θα άρχιζε το Σεπτέμβριο; Εμείς τι να κάνουμε; Nα πούμε στον κ. Λεουτσάκο ξεκίνα κατά τα Χρισατούγεννα και βλέπουμε; Ή παράλογοι θα γίνουμε ή παράνομοι.

Οι έλεγχοι θα ενταθούν για την εφαρμογή του νόμου. Είναι παράλογο να προβλέππεται ποινή αφαίρεσης πέντε έως δεκα βαθμών για μη χορήγηση πιστοποιητικών και όχι η μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα, όπως μέχρι πέρυσι.

Έχουμε περιπτώσεις που λείπουν τα πάντα από τους φακέλους ομάδων. Θα παίξουν, θα πάρουν λεφτά από το στοίχημα, πιθανόν κάποιοι να στήσουν και κάποιους αγώνες. Θα πρέπει ο νομοθέτης να το ξαναδεί. Ή να επανέλθει η ποινή της μη συμμετοχής στο πρωτάθλημα ή να πάιζουν όλοι ακόμη κι αν χρωστούν.

Δύο ομάδες έχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες στους φακέλους τους. Δεν έχουν πάρει πιστοποιητικό ο Ηρόδοτος και ο Απόλλων Λάρισας. Υπάρχουν απόφάσεις από την ΠΕΟΔ της ΕΠΟ για οφειλές προς παίκτες, ενώ οι ομάδες δήλωσαν ότι δεν χρωστούν τίποτα. Η Αναγέννηση Καρδίτσας είναι διαφορετική απόφαση επειδή δεν υπάρχουν αποφάσεις σε βάρος της.

Χρειαζόμαστε πρωτάθλημα με τις ομάδες που μπορούν. Να πληρώνονται οι παίκτες και οι προπονητές. Τώρα ο καθένας, μπαίνει… βγαίνει…

Ίδια υπόθεση είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έδωσε βεβαίωση περι μη οφειλής και μετά εμφανίστηκε ένας αθλητής με τελεσίδικη απόφαση από πολιτικά δικαστήρια την οποία είχε κοινοποιήσει στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πιθανόν να ξέφυγε από τις υπηρεσίες τους. Μόλις το είδαν τον πληρώσανε, δεν έχουν δώσει δικαιώματα. Οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να εφαρμόζονται. Δεν ξέρω ποιος φταίει, είναι θέμα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Έχουμε δει πολλά και περίεργα για τους αθλητισκούς δικαστές και δεν ξέρω τι θα γίνει. Στις υποθέσεις Απόλλων Πόντου και Πιερικού ο δικαστής είπε ότι το αδίκημα είναι παραγεγραμμένο. Είναι απίθανη η απόφαση αυτή.

Ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Τα δικαιοδοτικά όργανα πάιρνουν σημαία το CAS και λένε ότι επειδή δεν κρίνονται οι αποφάσεις μας σε δεύτερο βαθμό. Κρίνονται οι αποφάσεις μας στο Διαιοικητικό Εφετείο. Έχουμε το εξής παράλογο: Οι αποφάσεις μας κρίνονται από τέσσερις – πέντε βαθμούς. Δε βγαίνει άκρη έτσι. Εναντίον των αποφάσεων μας μπορούν να προσφύγουν όλοι. Εμείς δεν μπορούμε να προσφύγουμε σστα δικαιοδοτικά όργανα για να εφεσιβάλουμε μια απόφασή τους.

Να καταλάβουν όλοι ότι ελέγονται για να έχουμε ενα αξιοπίστο πρωτάθλημα, όσο αξιόπιστο μπορεί να είναι το πρωτάθλημα της Super League 2.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνδυνος αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννινα – Η ΕΕΑ ανακάλεσε το πιστοποιητικό συμμετοχής – Τί υποστηρίζει η ομάδα της Ηπείρου

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή