Σταφυλίδης: “Στη Γερμανία κάνουμε τεστ για τον κορωνοϊό κάθε τρεις ημέρες”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ελληνας διεθνής αμυντικός, Κώστας Σταφυλίδης, που αγωνίζεται στη Χοφενχάιμ, μίλησε στο “OPEN Sport” για την επιστροφή της Bundesliga στην δράση και τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς βιώνει τη νέα εποχή του ποδοσφαίρου: “Το καλό είναι ότι ξεκινήσαμε να παίζουμε, αυτό μας χαροποιεί. Το αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει κόσμος στα γήπεδα. Δεν έχουν συνηθίσει σε κάτι τέτοιο στη Γερμανία, όπου τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα. Για τους ποδοσφαιριστές είναι καλό ότι γυρίσαμε στην δράση. Ήταν πολύ δύσκολο για όλους να το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Μακάρι σύντομα να γυρίσει κι ο κόσμος”.

Για την επανεκκίνηση της Bundesliga: “Πάντα είναι δύσκολο, πάντα το έχουμε στο μυαλό μας ειδικά οι ποδοσφαιριστές που έχουν οικογένειες στο σπίτι. Από τη δική μας ομάδα βγάζουν ένα πλάνο σύμφωνα με το οποίο οι παίκτες μέχρι να τελειώσει η χρονιά δεν έρχονται σε επαφή με συγγενικό πρόσωπο. Κάνουμε τεστ ανά τρεις ημέρες και εξασφαλίζουμε έτσι ότι δεν έχουμε τίποτα. Από τη στιγμή που μπορούμε να έχουμε ασφάλεια καλώς αποφάσισαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αν οι ομάδες δεν έπαιρναν τα χρήματα από τα τηλεοπτικά θα είχαν μεγάλα προβλήματα. Κάποιες έλεγαν πως αν δεν πάρουμε τα λεφτά θα πρέπει να πέσουμε στη δεύτερη κατηγορία. Εγώ για παράδειγμα αν κολλήσω κάτι, όταν πάω σπίτι θα είμαι μόνος μου. Θα ρισκάραμε αν σπίτι περίμεναν άλλοι συγγενείς”.

Για το αν υπήρξαν μειώσεις στα συμβόλαια: “Έχει γίνει μείωση. Εμείς οι ποδοσφαιριστές το αποφασίσαμε βασικά. Είναι προς τιμήν του συλλόγου ότι όλοι ήταν εντάξει απέναντί μας. Εμείς αποφασίσαμε να κρατήσουμε κάποια χρήματα για τους ανθρώπους που δουλεύουν στον σύλλογο”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή