Συγκλονιστική Λίνα Νικολακοπούλου τίμησε τα θύματα της Θύρας 7

Print Friendly, PDF & Email

Η σπουδαία Λίνα Νικολακοπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8 «Κάνε παιχνίδι μόνος σου». Η κορυφαία στιχουργός, που έχει υπογράψει εκατοντάδες μεγάλες επιτυχίες «έκανε παιχνίδι» στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο, θυμήθηκε μεγάλες στιγμές της 40χρονης δισκογραφικής της δουλειάς, επικοινώνησε με τους ακροατές, ενώ εξέφρασε την αγάπη της για τον αθλητισμό και ειδικά για το ποδόσφαιρο.

Η Λίνα Νικολακοπούλου δεν έκρυψε τα κιτρινόμαυρα συναισθήματά της και εξήγησε πως κατέληξε να είναι οπαδός της ΑΕΚ: «Ο δάσκαλός μου στην Τρίτη δημοτικού, με έκανε ΑΕΚ, χαρίζοντάς μου μια καρφίτσα, που μου την έβαλε στο πέτο. Από τότε είπα αυτή την ομάδα θα υποστηρίζω. Το τραγούδι ‘’Τα Πιο Ωραία Λαϊκά’’ έχει ιδιαίτερους στίχους, σχετικούς με το ποδόσφαιρο όπως το “γιατ’ ήσουν Ένωση και εγώ με χωρισμό σ’ είχα φοβίσει’’, που καταφέρνω να δέσω τη ΑΕΚ με τον πόνο του χωρισμού. Επίσης, θεωρώ πως είναι ιστορικό κομμάτι, διότι έχει μέσα το Δομάζο και το Σιδέρη».

Επιπλέον, η κορυφαία στιχουργός εξέφρασε την επιθυμία να βρεθεί στα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Ενωσης, τόνισε πως «θυμάμαι την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ που έζησα και θέλω να πω πως τον Μίμη Παπαϊωάννου, τον Κώστα Νεστορίδη, το Λάκη Νικολάου, τον τερματοφύλακα τον Στέλιο Σεραφείδη και τους υπόλοιπους τους αισθάνομαι σαν συγγενείς μου, σαν να είναι οικείοι μου άνθρωποι. Οιοσδήποτε και θα είμαι στα εγκαίνια του νέου γηπέδου, δικαιωματικά είμαι στην καλύτερη δεκαετία μου για να το ζήσω…».

Σε σχετική ερώτηση για το ιδεολογικό υπόβαθρο και τις ρίζες της ΑΕΚ διευκρίνισε: «Ο κόσμος που αγαπάει την ΑΕΚ είναι η ζωντανή σκυτάλη, που έρχεται από τότε. Με συγκινεί βαθιά η εκπόρευση αυτής της ομάδας. Θεωρώ πως δεν έχει αλλοιωθεί μέσα στο χρόνο η φωτιά που κουβαλάει μέσα του ο δικέφαλος».

Σημαντικές ήταν οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις φίλων της Λίνας, που μίλησαν για τη στιχουργό και το έργο της, αλλά και την ανθρωπιά που τη διακρίνει… Κατά σειρά τοποθετήθηκαν η χρυσή ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης Βούλα Πατουλίδου, ο συνθέτης
Γιώργος Ανδρέου και ο τραγουδιστής Μανώλης Μητσιάς.

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκπομπή ήταν όταν η Λίνα, εμφανώς συγκινημένη, διέκοψε την προγραμματισμένη ροή για να τιμήσει τη μνήμη των 21 φιλάθλων που έχασαν τη ζωή τους στα σκαλιά της θύρας 7: «Σήμερα (σημ. Δευτέρα 8/2) συμπληρώθηκαν 40 χρόνια
από εκείνη την αποφράδα ημέρα. Θυμάμαι σαν τώρα αυτά που συνέβησαν το 1981 και βύθισαν στο πένθος όλη την Ελλάδα. Γι αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν, σαν γιατρικό, σαν βάλσαμο, θέλω να αφιερώσω το τραγούδι ‘’Τη Σωτηρία της Ψυχής’’ για τις ψυχές αυτές…».

Κάνε παιχνίδι μόνος σου, η εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8, όπου κάθε Δευτέρα βράδυ (22:00 24:00) ηθοποιοί, τραγουδιστές, συνθέτες, ποιητές, μουσικοί παραγωγοί, διανοούμενοι, επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, αθλητές, προπονητές έχουν τη δική τους εκπομπή στο δημόσιο αθλητικό ραδιόφωνο! Φορούν τα ακουστικά, παίρνουν το μικρόφωνο, επιλέγουν τα τραγούδια και μέσα από αυτά παρουσιάζουν «έργα και ημέρες» της ζωής και της καριέρας τους.
Μαζί τους, σε δεύτερο ρόλο, ο Τάσος Επιτρόπου.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή