Ταξίδι με πλοίο: Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο που πρέπει να συμπληρώνουν οι επιβάτες

Print Friendly, PDF & Email

Ειδικό ερωτηματολόγιο θα πρέπει να συμπληρώνουν στο εξής οι επιβάτες των πλοίων που πραγματοποιούν ταξίδι πριν την επιβίβασή τους.

Τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στον τομέα της ακτοπλοΐας προβλέπουν τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου πριν από την επιβίβαση στο πλοίο για τα ταξίδια διάρκειας άνω των 30 λεπτών.

Τα ερωτηματολόγια θα συμπληρώνονται από τους επιβάτες και θα παραδίδονται στα μέλη του πληρώματος. Οι επιβάτες μπορούν να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο εκ των προτέρων εκτυπώνοντάς το από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το ερωτηματολόγιο για τις διεθνείς γραμμές Ανάλογο ερωτηματολόγιο συμπληρώνουν και οι επιβάτες σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια σε διεθνείς γραμμές, όπως είναι η σύνδεση Ελλάδας – Ιταλίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τυπώσουν το ερωτηματολόγιο από τον εξής σύνδεσμο.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρέχει αναλυτικά οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19 στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές καθώς και των υπό ελληνική σημαία διεθνών πλοίων (πλην των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και των επαγγελματικών τουριστικών πλοίων), μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19.

Το υπουργείο παρακαλεί τους επιβάτες της ακτοπλοΐας να βρίσκονται στο πλοίο τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα από την ώρα της αναχώρησης του ώστε να αποφύγουν τυχόν ταλαιπωρία.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή