Θα δικαιωθεί ο Γ. Παναγόπουλος περί των ομάδων της SL2 που θα πάρουν χρήματα από στοίχημα και τηλεοπτικά και μετά θ’ αποχωρήσουν;

Ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος
Print Friendly, PDF & Email

Mετά από όσα θλιβερά συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Super League 2, η δήλωση  του δικηγόρου αθλητικού δικαιου Γιώργου Παναγόπουλου στην ΕΡΑ Σπορ τον περασμένο Οκτώβριου καθίσταται επίκαιρη.

“Μερικές ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, η πιάτσα βουίζει, ότι θα παίξουν μέχρι το Γενάρη θα πάρουν και τα χρήματα από τα τηλεοπτικά και μετά θ’ αποχωρήσουν”, είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, απαντώντας σε ερώτηση για τη χρηματοδότηση του αθλητισμού από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος και επίσης είχε πει: “Παίρνουμε τα χρήματα του ιδιώτη και τα δίνουμε σε μια ανώνυμη εταιρεία; Eίναι απαράδεκτο. Θίγει τα περιουσιακά δικαιώματα.

Δε λέμε να μην πάρουν χρήματα. Θα έπρεπε να υπάρχουν συμβάσεις δικαιωμάτων μέσω ομοσπονδίας ή λίγκας, με συγκεκριμένες διαδικασίες από τις εταιρείες κατευθείαν και όχι από τους παίκτες – ιδιώτες. Δεν θα έπρεπε να δίνονται έτσι τα χρήματα. Το 1,5 εκάτ. ευρώ που πήραν οι ομάδες της Super League 1 και oi 250.000 στις ομάδες της Super League 2… έλεγξε το κράτος αν αυτές οι ομάδες χρωστούν;

Κάποια χρήματα πήγαν σε λογαριασμούς προέδρων των ΠΑΕ και όχι της ανώνυμης ετταιρείας. Που πήγαν τα χρήματα; Πήγαν για τους σκοπούς που δοθηκαν; Οι ομαδες τα κάνουν ότι θέλουν. (…)”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή