Το άρθρο του πειθαρχικού κώδικα που “δικαιώνει” τον ΠΑΟΚ και “καλεί” την ΕΠΟ να πάρει θέση για την παρουσία φιλάθλων στο Καραϊσκάκης!

Print Friendly, PDF & Email
Μετά τη γνωστοποίηση της Επιτροπής Εφέσεων ότι η απόφαση για την έφεση, που κατέθεσε ο Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα βγει τη Δευτέρα και αφού οι “ερυθρόλευκοι”, παρότι είναι τιμωρημένοι σε πρώτο βαθμό, έχουν εκδώσει και πουλήσει τα εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ ζήτησε από την ΕΠΟ να αποφασίσει σχετικά με το τί ισχύει δεδομένου ότι μέχρι και πέρυσι ο κανονισμός εφαρμοζόταν διαφορετικά.
Η προταση του ΠΑΟΚ δεν είναι κενό γράμμα. Αντιθέτως, βασίζεται στον άρθρο 28 του πειθαρχικού κώδικα το οποίο φέρει τον τίτλο “ερμηνεία” και αναφέρει τα εξής:
“Η ερμηνεία του παρόντος Κώδικα γίνεται από τα Δικαστικά Όργανα που τον εφαρμόζουν. Τυχόν ασαφείς ή αντικρουόμενες μεταξύ τους διατάξεις του παρόντος Κώδικα ή τυχόν αντικρουόμενες με τον παρόντα Κώδικα διατάξεις άλλων Κανονισμών της Ε.Π.Ο., εάν αυτό κρίνεται αναγκαίο, ερμηνεύονται μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Η ερμηνεία αυτή, εφόσον γίνει νομότυπα, δεσμεύει τα αρμόδια Δικαστικά Όργανα (ή Επιτροπές).”
Επομένως, από τη στιγμή που και ο Ολυμπιακός στην ανακοίνωσή του πραδέχεται ότι πέρυσι στον ίδιο άρθρο έγινε διαφορετική ερμηνεία, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, που συνεδριάζει όταν δεν μπορεί να συγκληθεί η Εκτελεστική Επιτροπή, είναι η μόνη αρμόδια ν’ αποφασίσει για το αν ο αγώνας στο Καραϊσκάκης, μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει με φιλάθλους.
Ήρθε η ώρα η ΕΠΟ να αναλάβει τις εκπορευόμενες από τους κανονισμούς, ευθύνες της…
Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ θέτει την ΕΠΟ προ των ευθυνών της: Της ζητά ν’ αποφασίσει αν ο αγώνας στο Καραϊσκάκης μπορεί να γίνει παρουσία φιλάθλων

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή