Το φιάσκο του ορισμού Σιδηρόπουλου, το άδειασμα του Μπένετ και η κοινή στάση Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού

Print Friendly, PDF & Email

Ο ορισμός του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ αποτέλεσε πρωτοφανές φιάσκο.

Υπό την πίεση του Παναθηναϊκού που άρχισε πριν την ανακοίνωση του ορισμού και όσα υποστήριξαν σε διαφορετικούς τόνους, αλλα με κοινή βάση οι Ευ. Μαρινάκης και Μ. Γκαγκάτσης στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, ο πρόεδρός της, Π. Μπαλτάκος, προχώρησε σε μια κίνηση τακτικής για την αποφόρτιση του κλίματος, που είχε αρχίσει να δημιουργείται, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην Κόρινθο για το σεμινάριο των διαιτητών της Super League 2, να αλλάξει τους διαιτητές και να βάλει ξένους, αλλιώς το παιχνίδι δεν θα γίνει.

Ο Μπένετ είπε ότι όρισε Έλληνες διαιτητές για να τους βοηθήσει. Υπό αυτό το πρίσμα δεν έχει άδικο δεδομένο ότι του ζητήθηκε τόσο από τους ίδιους τους διαιτητές, όσο και μέσω δηλώσεων από την πλευρά της ΕΠΟ

Λίγες ημέρες μετά το θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η διαιτησία του Καραντώνη στο Αστέρας – Ολυμπιακός και την κρίση που ακολούθησε, η διαιτησία βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο.

Αυτή τη φορά η στάση των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ήταν κοινή. Πίεσαν, ο καθείς με τον τρόπο του και προς διάφορες κατευθύνσεις και κατάφεραν ν’ αλλάξουν τον ορισμό του Σιδηρόπουλου και να στείλουν σαφές μήνυμα υπέρ του ορισμού αλλοδαπών διαιτητών στα ντέρμπι.

Αντίδραση στη στάση τους δεν υπήρξε και η ΕΠΟ δε θέλησε να επιμείνει και να αποτελέσει τροχοπέδη στο αίτημα για αλλαγή του Σιδηρόπουλου.

Εν κατακλείδι, η “επανάσταση των τριών” πέτυχε, ο Μπένετ αδειάστηκε από την ΕΠΟ και στη συμμετοχή των Ελλήνων στα ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος μπήκε ταφόπλακα…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή