“Το ποδόσφαιρο φέρνει πιο κοντά Μαρινάκη και Κασσελάκη – Τους ενώνουν ο Δημητριάδης και ο Γιαννάκης”

Print Friendly, PDF & Email

 

Mε βασικό θέμα “Το ποδόσφαιρο φέρνει πιο κοντά Μαρινάκη και Κασσελάκη” και υπότιτλο “Τους ενώνουν ο Δημητριάδης και ο Γιαννάκης” κυκλοφορεί η εβδομαδιαία εφημερίδα ONE VOICE.

Στο σχετικό ρεπορτάζ του Γ. Κορωναίου αναφέρονται, μεταξύ άλλων τα εξής:

“«Λυκοφιλία» συμφέροντος στη λογική τού «ο εχθρός του εχθρού μου, φίλος μου» ή στρατηγικής σημασίας συμμαχία, που θα αλλάξει την εικόνα της πολιτικής ζωής του τόπου; 

Αν και είναι πρώψο να μιλάμε για τα χαρακτηριστικά που έχει και το πού μπορεί να φτάσει η προσέγγιση Βαγγέλη Μαρινάκη και Στέφανου Κασσελάκη, η ουσία είναι πως υπάρχει μία σειρά στοιχείων και κάποιες -σκόρπιες μέχρι τώρα- πληροφορίες, που δείχνουν ότι οι σχέσεις μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ομίλου Μέσων, συμφερόντων του εφοπλιστή, διανύουν… καλό φεγγάρι.

Αν εκκινήσουμε από το βασικό, θα δούμε πως τόσο ο ισχυρός οικονομικός παράγοντας του τόπου όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν απέναντι τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σε αυτή τη φάση (και σε μία ολική ανατροπή της σχέσης των οικογενειών Μητσοτάκη-Μαρινάκη) κυρίως λόγω των όσων συμβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και συμπτωματικά (!) έχουν ως μόνιμο θύμα διαιτητικών, πολιτικών και δικαστικών αποφάσεων, τα τελευταία δύο χρόνια, τον Ολυμπιακό. 

Και ο Στέφανος Κασσελάκης ex officio, ως πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει πρωθυπουργός, αλλά και βάσει των όσων είπε ο ίδιος στη διάρκεια της κούρσας για τη διαδοχή Τσίπρα, «εγώ μπορώ να κερδίσω τον Μητσοτάκη».

Είναι μόνος του Το δεύτερο στάδιο αφορά στο τι λείπει στις δύο πλευρές τη δεδομένη στιγμή.

Από την πλευρά Μαρινάκη απουσιάζει η πολιτική στήριξη, κάτι που έχουν αφειδώς στην παρούσα φάση άλλοι μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου και του επιχειρείν, κυρίως.

   Εξάλλου, κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, συγκεκριμένων υπουργών και των «γαλάζιων» βουλευτών του Πειραιά, στράφηκαν οι τελευταίες σκληρές ανακοινώσεις του Ολυμπιακού, στο περιθώριο των όσων συνέβησαν με αφορμή τα επεισόδια στον Ρέντη και τον θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Όμως, όπως θα δούμε και παρακάτω, στήριξη και ανταπόκριση στα όσα καταγγέλλει η ηγεσία του Ολυμπιακού, δηλαδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν εκδηλώθηκε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τουλάχιστον από το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας, που απ’ ότι φαίνεται αναμενόταν.

Λάδι στη φωτιά Από την άλλη, και η κυβέρνηση δεν δίστασε να ρίξει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης με τον Ολυμπιακό. Ο Άδωνης Γεωργιάδης, που ως γνωστόν ασχολείται με τα πάντα και έχει γνώμη για τα πάντα, επέρριψε την ευθύνη για το τι έγινε στον Ρέντη πριν δυο μήνες, στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και στον… ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για τα επεισόδια, όπως επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη τού οποίου έκαναν λόγο για λάθος χειρισμούς από την Αστυνομία μετά τις εκατοντάδες προσαγωγές που πραγματοποίησε και, τελικά, οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη» είχε πει σε τηλεοπτικό πάνελ. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό πως λείπει το επικοινωνιακό support, η υποστήριξη ενός ισχυρού μιντιακού ομίλου, που να μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο στην παντοδυναμία του Μαξίμου στα ΜΜΕ, πέραν των γνωστών κομματικών ή των «βαμμένων» Μέσων.” (…) .

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή