Το σχέδιο Κλάτενμπεργκ για την επαγγελματική διαιτησία και οι διαφωνίες εντός της Super League!

Πηγή: Intime/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Print Friendly, PDF & Email

Ο Κλάτενμπεργκ παρουσίασε το σχέδιό του για την επαγγελματική διαιτησία στο χθεσινό ΔΣ της Super League, ωστόσο, δεν ελήφθη κάποια απόφαση αφού υπήρξαν αντίδρασεις από την πλευρά της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ και επιφυλάξεις από τον Παναθηναϊκό.

Σε αυτό (στο “σχέδιο Κλάτενμπεργκ) προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η σύσταση εταιρείας με τη συμμετοχή ΕΠΟ και Super League, ενώ για το κόστος προβλέπεται ότι θα καλυφθεί από το 4% από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ.

Στο θέμα της απόδοσης χρημάτων για την επαγγελματική διαιτησίας από τις τηλεοπτικές συμβάσεις κάθετα αντίθετη εμφανίστηκε η ΑΕΚ, που δε θέλει “καμία σχέση” με τον Κλάτενμπεργκ, αλλά και ο ΠΑΟΚ που δε συμφωνεί το ποσοστό αυτό να πηγαίνει στην επαγγελματική διαιτησίας και υποστήριξε ότι όλα πρέπει να γίνουν με βάση όσα προβλέπονται σε FIFA και UEFA.

Ο Παναθηναϊκός εξέφρασε επιφυλάξεις για τις διαδικασίες που ακολουθούνται από την πλευρά του συνεταιρισμού.

Υπέρ του σχεδίου Κλάτενμπεργκ είναι ο Ολυμπιακός.

Με άλλα λόγια οι ΠΑΕ της Super League συμφώνησαν ομόφωνα ότι το 4% από τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια, που αποδιδόταν στην ΕΠΟ, θα πρέπει πλέον να καταλήγει στα ταμεία τους, αλλά δε συμφώνησαν για το αν πρέπει να πηγαίνει στην επαγγελματική διαιτησία.

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή