Το Βατικανό της ΕΠΟ, τα αβγά του Αυγενάκη και οι πρόεδροι των Ενώσεων… στη Βουλή!

Print Friendly, PDF & Email

Toυ Ηλία Χατζή* – 

Πριν από δύο (2) χρόνια η πολιτεία , μέσω του νομίμου εκπροσώπου της και εν προκειμένω του αρμοδίου για τον αθλητισμό υφυπουργού, αποφάσισε , με νομοθετική ρύθμιση, να βάλει τάξη στην πλήρη ασυδοσία που υπάρχει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ασυδοσία που εντέχνως έχει δημιουργηθεί τόσα χρόνια υπό την ανοχή , για να μην πούμε υπό την καθοδήγηση, των διοργανωτριών των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αρχών.

Αποφασίσθηκε και εύλογα νομοθετήθηκε πως τα ποδοσφαιρικά σωματεία (και όχι μόνο), έπρεπε να νομιμοποιηθούν με ειδική αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το νόμιμο όργανο της συντεταγμένης Πολιτείας.

Οι πρώτοι που αντέδρασαν , εξανέστησαν και δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στη λήψη της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης είναι οι Πρόεδροι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν ότι δεν θα αρχίσει κανένα πρωτάθλημα εάν ο Υφυπουργός Αθλητισμού εμμείνει στις θέσεις του δηλαδή στη βούληση της πολιτείας και στην εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας.

Κύριε Υφυπουργέ, πιστέψαμε ότι εσείς τουλάχιστον , εν αντιθέσει με τους προκατόχους σας , θα σπάζατε αβγά, αλλά μάλλον πέσαμε έξω!!!!! Κι εσείς την ίδια με τους προκατόχους σας απογοήτευση προσφέρετε και μάλλον μεγαλύτερη. Μετά και την δημοσιοποίηση του νέου ΚΑΠ ( άρθρο στο SOCCERPLUS) ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ του ΚΑΤΑΡΓΕΙ τη ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ανάγει τον εαυτό της σε μέγιστο νομοθέτη, κυβερνήτη και δικαστή συγκεντρώνοντας όλες τις εξουσίες και ορίζοντας για τον εαυτό της το άβατο του Βατικανού ή όπως ο θυμόσοφος λαός λέει “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Δείχνει έτσι την ολοκληρωτική νοοτροπία του την διακατέχει.

Σε λιγο θα περάσουν στον ΚΑΠ, ότι όσοι είναι πρόεδροι ενώσεων και σωματείων δεν θα πληρώνουν φόρους. Κι εσείς μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένετε απλός θεατής των γεγονότων.

Κύριε Υφυπουργέ, μετά τις επανειλημμένες παρατάσεις που έχετε δώσει πρέπει να δώσετε ακόμη μία, τουλάχιστον τρία χρόνια, διότι τα δικαιολογητικά τα οποία ζητάτε και φαίνονται παρακάτω, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν σε δύο χρόνια, αλλά χρειάζονται πέντε χρόνια και να οι αποδείξεις για το καθένα ξεχωριστά.

Νο 1 δικαιολογητικό: Αίτηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης. Δεν χρειάζεται τουλάχιστον ένας(1) χρόνος για να συμπληρωθεί αφού αυτά που ζητάει είναι πάρα πολύ δύσκολα;

 

Νο 2 δικαιολογητικό: Αντίγραφο πρακτικού συγκρότησης Δ.Σ. Αυτό χρειάζεται τουλάχιστον δύο (2) χρόνια να γραφτεί (εάν φυσικά υπάρχει διοίκηση!!!!!!)

 

Νο 3 δικαιολογητικό: Υπεύθυνες δηλώσεις. Σιγά τώρα να ψάξεις να βρεις τον πρόεδρο του χωριού για να θεωρήσει το γνήσιο της υπογραφής!

 

Νο 4 δικαιολογητικό:υπεύθυνες δηλώσεις του προέδρου. Εκτός της δυσκολίας θεώρησης της υπογραφής , όλα τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται τουλάχιστον 4 χρόνια για να συγκεντρωθούν;;;

Νο 5 δικαιολογητικό: Επικυρωμένο αντίγραφο του ισχύοντος καταστατικού. Αυτό και εάν είναι δύσκολο, σιγά μην έχουμε καταστατικό!

 

Νο 6 δικαιολογητικό: Επικυρωμένο αντίγραφο πιστοποιητικού. Οι διαδικασίες στο
πρωτοδικείο είναι πολύ χρονοβόρες. Για να πάρεις απάντηση χρειάζονται 5 χρόνια τουλάχιστον, την μια ημέρα κάνεις την αίτηση και μετά από δυο ημέρες έχεις την απάντηση!!!!!!!!

 

Νο 7 δικαιολογητικό:Βεβαίωση της περιφέρειας. Άντε τώρα να ψάξεις να βρεις τα βιβλία της
ομάδας (εάν υπάρχουν).

Νο 8 δικαιολογητικό: Πρόσφατη βεβαίωση της οικείας ένωσης. Από δύο και τρεις
υπαλλήλους έχει κάθε ένωση. Φτάνουν αυτοί να δώσουν βεβαίωση σε σύντομο χρονικό
διάστημα?!

Νο 9 δικαιολογητικό: Πίνακας των εν ενεργεία αθλητών. Μα τι λέτε τώρα, θα χάσουμε τόσο χρόνο για να γράψουμε 18-20 ονόματα? Έχουμε και προσωπικά δεδομένα και ας υπογράφουμε διάταξη για δημοσιοποίηση.!

Νο 10 δικαιολογητικό:Πίνακα τεχνικού προσωπικού. Γιατί να τον κάψουμε τον άνθρωπο;;;

Αυτά είναι τα δικαιολογητικά που ζητάτε Κε υφυπουργέ 10 τον αριθμό και εδώ θέλω να ζητήσω συγνώμη από τα σωματεία γιατί έγραψα μόνο για 5 χρόνια παράτασης, 10 τα χρόνια κε υφυπουργέ , 1 χρόνο για κάθε δικαιολογητικό, αφού, όπως ανέλυσα παραπάνω, αντιλαμβάνεστε πόση δυσκολία έχει η συγκέντρωσή τους.

ΕΛΕΟΣ αλλά ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ για το οργανωτικό χάλι των ερασιτεχνικών ομάδων!!!

Κύριε Υφυπουργέ σταματήστε να νομοθετείτε, άδικος ο κόπος σας. Απλά παρακολουθήστε τα τεκταινόμενα. Το ντόπιο ΒΑΤΙΚΑΝΟ , έχει δικούς του νόμους και δική του βουλή που αποτελείται από τους προέδρους των ενώσεων.

Αποδεχτείτε τους , παρά τα όσα κοσμητικά επίθετα σας έχουν προσάψει.

*ΠΡ. ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ Α ΕΘΝΙΚΗΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή