ΕΠΟ: Δεν ισχύουν προϋποθέσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα που είναι εκτός κανονισμών ποδοσφαίρου – Μεγάλες ποινές για προσφυγές “τύπου Πανδραμαϊκού”!

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος
Print Friendly, PDF & Email
Ενώ επίκειται νέα συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού παρουσία εκπρόσωπων των FIFA/UEFA με θέμα τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος στα σωματεία, που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ και απειλούνται με απαγόρευση συμμετοχής στα πρωταθλήματα και απαγόρευση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων, που ανήκουν στο δημόσιο, η ΕΠΟ πέρασε στο νέο ΚΑΠ διάταξη στην οποία ρητά αναφέρει ότι τα δεν ισχύει οποιαδήποτε προϋποθέση συμμετοχής στα πρωταθλήματα, ακόμα κι αν υπάρχει στο νόμο, εφόσον δεν προβλέπεται στις προκυρήξεις και στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου ή δεν έχει εγκριθεί από την ομοσπονδία. 
Στη ίδια διάταξη η ΕΠΟ επιχείρει να κλείσει τη “μαύρη τρύπα” με προσφυγές τύπου Πανδραμαϊκού, που εκμεταλλεύονται το κανονιστικό κενό που υπήρχε, αλλά και την αντινομία μεταξύ του νόμου και των κανονισμών της ΕΠΟ.
Όπως προβλέπεται στη νέα  διάταξη του ΚΑΠ, όποιο σωματείο προσφύγει επικαλούμενο διατάξεις που είναι εκτός των κανονισμών της ΕΠΟ θα τιμωρείται με αφαίρεση δέκα βαθμών και πρόστιμο.
Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από το νέο ΚΑΠ:

Διαβάστε ακόμα: 

Με δεμένα χέρια η ΕΠΟ στις υποθέσεις Κοζάνης, Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή