Επισπεύδεται η εκλογή νέου προέδρου στην ΕΠΟ κατά παράβαση του καταστατικού!

Print Friendly, PDF & Email

Η ΕΠΟ είναι έτοιμη να εγκαινιάσει την εφαρμογή του νέου καταστατικού της, που περιλαμβάνει και την περίφημη ολιστική μελέτη, παραβιάζοντάς το!

Συγκεκριμένα, στην ημερήσια διάταξη που εστάλη στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, για τη συνεδρίαση της Τρίτης 22/2 υπάρχει ως θέμα (τρίτο στην ημερήσια διάταξη) ο ορισμός γενικής συνέλευσης για την εκλογή προέδρου.

Το θέμα που προκύπτει είναι ότι βάσει του καταστατικού, που εγκρίθηκε στις 4/2 από το Ειρηνοδίκειο, σε περίπτωση που η θέση του προέδρου χηρεύσει, όπως συνέβη μετά την παραίτηση Ζαγοράκη, τα καθήκοντά του ασκεί ο αναπληρωτής πρόεδρος (εν προκειμένω ο Δημητρίου) μέχρι την τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου κατά την οποία συγκαλείται ειδική εκλογική συνέλευση για την εκλογή προέδρου.

Είναι επομένως σαφές ότι ο νομοθέτης θέτει ως όριο για την άσκηση των καθηκόντων του προέδρου από τον αναπληρωτή πρόεδρο την τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου, υπό την έννοια ότι μετά από αυτήν, η αναπλήρωση του προέδρου από τον αναπληρωτή είναι παράνομη.

Γι’ αυτό στη συνέχεια το καταστατικό αναφέρει ρητά ότι μαζί με την τακτική γενική συνέλευση συγκαλείται και ειδική εκλογή για την εκλογή προέδρου. Δηλαδή ο νομοθέτης προσδιορίζει πότε ακριβώς πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου.

Διαβάστε το σχετική διάταξη του καταστατικού της ΕΠΟ:

Ωστόσο κάποιοι στην ΕΠΟ, όπως φάνηκε ξεκάθάρα και στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΕ, θέλουν να επιταχύνουν τις εξελίξεις, κάτι που ενδεχομένως ταυτίζεται με το δικα τους προσωπικά οφέλη και ερμηνεύουν διαφορετικά την παραπάνω διάταξη του καταστατικού.
Η ερμηνεία που δίνουν είναι ότι εκλογή νέου προέδρου μπορεί να γίνει και πριν την τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου.
Πιθανόν η βιασύνη για την εκλογή νέου προέδρου να σχετίζεται και με τον ορισμό του νέου εκτελεστικού διευθυντή, που είναι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Υπεθυμίζεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΕ η πρόταση του νυν εκτελεστικού γραμματέα, Φιλιππούση, να γίνει ο ορισμός του εκτελεστικού διευθυντή 15 ημέρες μετά την έγκριση του καταστατικού και άρα πριν την εκλογή νέου προέδρου, προκάλεσε αντιδράσεις από μέλη της ΕΕ, που την απόδοκίμασαν (την πρόταση).
Το δεύτερο θέμα είναι ο ορισμός έκτακτης γενικής συνέλευσης εντός του Μαρτίου για την εκλογή των μελών της επιτροπής ελέγχου και συμμόρφωσης, η οποία θα οριστεί στις 10 Μαρτίου. Επίσης στην ίδια ημερομηνία θα οριστούν και οι τακτικοί δικαστές στα δικαιοδοτικά όργανα. 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή