Τσίκινης: ”Δίκαιη η «αποπομπή» του Κομίνη και των άλλων, έκπληξη ο υποβιβασμός του Τσαμούρη”

Print Friendly, PDF & Email

Για τους νέους πίνακες διαιτησίας και την κατάργηση των ποσοστών διαιτησίας από τους διαιτητές στις Ενώσεις, που πέρασε στο νέο Κανονισμό Διαιτησίας, μίλησε στο SoccerPlus ο πρώην διεθνής διαιτητής και κριτής στο “Master Ref”, Ηρακλής Τσίκινης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Θεωρώ ότι οι νέοι πίνακες έχουν μία μικρή ανανέωση με  οκτώ νέα πρόσωπα που μπαίνουν στον πίνακα. Η αποπομπή των έξι διαιτητών θεωρώ ότι ως ένα μεγάλο ποσοστό ήταν σωστή. 

Έκπληξη θεωρώ ότι ήταν ο υποβιβασμός του Τσαμούρη, θεωρώ σωστή και δίκαιη την αποπομπή του Κομίνη και των υπολοίπων με κάποιες επιφυλάξεις βέβαια για κάποια παιδιά, που έχει να κάνει με το νεαρό της ηλικίας που θα μπορούσε να τους δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία, κατά τη δική μου άποψη θα μπορούσαν να έχουν φύγει και άλλοι διαιτητές οι οποίοι προκάλεσαν αντιδράσεις στο πρωτάθλημα. 

 

Αυτοί είναι οι αγώνες που “οδήγησαν” τους έξι διαιτητές εκτός πινάκων

Από κει και πέρα τα παιδιά που μπήκαν τώρα στο πρωτάθλημα της Super League 1 να έχουν τύχη και την ευκαιρία να αποδώσουν. Από τα παιδιά μπήκαν κάποιοι είναι νέοι και έχουν ελπίδες να κάνουν καριέρα και άλλοι είναι έμπειροι που υποβιβάστηκαν για κάποιους λόγους στην δεύτερη κατηγορία. Θεωρώ ότι κάποια παιδιά που μπήκαν έχουν τη δυνατότητα από τα παιχνίδια που έπαιξαν στην super League 2 ότι μπορούν να σταθούν στην πρώτη κατηγορία.

Γενικότερα οι πίνακες που έκανε ο κ. Περέιρα δεν έδειξαν κάτι ιδιαίτερο στην αλλαγή προσώπων και δεν ξέρω κατά πόσο θα αυτός ο πίνακας θα παραμείνει ο ίδιος από το νέο αρχιδιαιτητή. Αν μη τι άλλο να δούμε αν αυτό το υλικό που άφησε ο κύριος Περέιρα είναι ικανό να μπορεί να αλλάξει και να φτιάξει ο κύριος Κλάτενμπεργκ. 

Για την απόφαση κατάργησης ποσοστών από τους διαιτητές στις ενώσεις:

”Είμαι υπέρ της απόφασης για κατάργηση του ποσοστού. Το θεωρώ ως βήμα ανεξαρτητοποίησης της διαιτησίας.

Οι διαιτητές πληρώνουν το κόστος από τους αγώνες στην εφορία και στο κράτος και το ποσοστό είναι κάτι extra που πλήρωναν οι διαιτητές στις Ενώσεις που δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται. 

Θεωρώ ότι είναι σωστή απόφαση να καταργηθεί αυτό και είναι μία ευκαιρία να κοπεί αυτός ο ομφάλιος λώρος μιας εξάρτησης μεταξύ διαιτητών και Ενώσεων. 

Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να επανέλθει αυτό το ποσοστό μιας και ακούω ότι υπάρχουν αντιδράσεις από τους παράγοντες των Ενώσεων.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή