Βόμβα από το CAS: Αποκλείστηκε η Ρωσία από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο και από το Μουντιάλ του Κατάρ!

Print Friendly, PDF & Email

Ούτε στο Τόκιο, ούτε στο Πεκίνο αλλά ούτε και στο Κατάρ θα μπορέσει να πάρει μέρος η Ρωσία καθώς έχει αποκλειστεί για παράβαση των κανόνων κατά του ντόπινγκ, όπως γνωμοδότησε το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης (CAS).

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022, αλλά και στο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου (Μουντιάλ) που θα γίνει το 2022 στο Κατάρ.

Οι τρεις δικαστές που διορίστηκαν από το CAS για την εκδίκαση της ρωσικής προσφυγής, μείωσαν κατά το ήμισυ την ποινή που πρότεινε πέρυσι ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA), η οποία προέβλεπε αποκλεισμό για τέσσερα χρόνια, ενώ δίνει την ευκαιρία στους Ρώσους αθλητές που δεν είχαν τιμωρηθεί ποτέ για ντόπινγκ να συμμετέχουν στις διεθνείς διοργανώσεις κάτω από ουδέτερη σημαία.

Η απόφαση του CAS σημαίνει ότι οι Ρώσοι αθλητές θα μπορούν να συμμετέχουν (εφόσον δεν υπάρχουν κατηγορίες για ντόπινγκ), χωρίς όμως τη σημαία και τον εθνικό ύμνο τους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους στο Τόκιο, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2022 στο Κατάρ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή