Βρούτσης: Ανέφικτο να μην υπάρχει αστυνομία στα γήπεδα – Οι ΠΑΕ θ’ αποφασίσουν αν θα μεταβιβάζονται τα εισιτήρια διαρκείας

Print Friendly, PDF & Email

Mε τη θετική ψήφο της ΝΔ, υπερψηφίστηκε στην επιτροπή Μορφωτικών της Βουλής, επί της αρχής και επί των άρθρων, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, και λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή της βίας στα γήπεδα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν επιφύλαξη, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε ότι το καταψηφίζει.

Ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, κατά την ομιλία του πήρε θέση σχετικά με την παρουσία της αστυνομίας στα γήπεδα αλλά και για τον τρόπο που θα γίνεται η ταυτοπροσωπία των φιλάθλων.

Μεταξύ άλλων είπε: Σήμερα είναι ανέφικτο να μην υπάρχει αστυνομία στα γήπεδα. Η αστυνομία θα παρακολουθεί τις κάμερες και οι ανώτεροι αστυνομικοί θα ενημερώνουν τη ΔΕΑΒ ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά. Επίσης οι αστυνομικοί θα είναι αυτοί που θα κάνουν δειγματοληπτική ταυτοπροσωπία. Θα υπάρξει υπουργική απόφαση για ξένους και για φιλάθλους κάτω των 15 ετών.

Για τα εισιτήρια διαρκείας οι ΠΑΕ θ’ αποφασίσουν αν θέλουν να μεταβιβάζονται ή όχι. Μεσομακροπρόθεσμα οι αστυνομικοί θ’ απεγκλωβιστούν αφού οι παραβατικές συμπεριφορές θ’ αποθαρρύνονται…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή