Βρούτσης: “Η πολιτεία σέβεται απόλυτα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου – Είμαι σίγουρος ότι FIFA και UEFA το κατανοούν”

intme
Print Friendly, PDF & Email

Σε ερώτηση για την φημολογούμενη παρέμβαση της UEFA και της FIFA, στην εφαρμογή του Νόμου για τα διοικητικά μέτρα επί των ΠΑΕ, απάντησε:

«Να ξεκαθαρίσω ότι διαβάζω κι εγώ όσα μου μεταφέρετε, ωστόσο όλα αυτά βρίσκονται στη σφαίρα των πληροφοριών. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν θα μείνουμε απαθείς στις δολοφονίες νέων παιδιών και στη βία που εκκολάπτεται και συντηρείται από ισχνές μειοψηφίες εντός γηπέδων. Η Πολιτεία σέβεται απόλυτα το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δεν πειράζει τον πυρήνα του, δεν παρεμβαίνει στο πρωτάθλημα, αλλά έρχεται να εφαρμόσει μόνο διοικητικές κυρώσεις με στόχο την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών και την τήρηση της ασφάλειας των φιλάθλων.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό, η FIFA και η UEFA το συμμερίζονται και το κατανοούν απόλυτα. Καθήκον και υποχρέωση της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει τη νομιμότητα και να δημιουργεί ασφαλές περιβάλλον για τον πολίτη».

Τέλος, σε ερώτηση για τον ρόλο της αστυνομίας ο Γιάννης Βρούτσης απάντησε ότι θα επιβλέπει την τήρηση των μέτρων αλλά τόνισε πως: «Πρόκειται για μία νέα εποχή όπου μεσομακροπρόθεσμα τα μέτρα που τώρα λαμβάνουμε θα δημιουργήσουν ένα τελείως νέο περιβάλλον, όπου και οι ΠΑΕ αντιλαμβανόμενες την αυστηρότητα του Νόμου θα συμβάλλουν στην τήρηση των διατάξεών του, με αποτέλεσμα η αστυνομία να απεμπλέκεται σταδιακά».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του ΟΑΚΑ από τον ερχόμενο Απρίλιο, σύμφωνα με όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί, υπογραμμίζοντας ότι παραδίδεται ξανά σε λειτουργία χάρη στις τάχιστες εργασίες αποκατάστασης και την άριστη συνεργασία της Κυβέρνησης με τους επικεφαλής του ΤΕΕ και του ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή