Υπόθεση ΑΕΚ στη Δεοντολογίας: Tι κατέθεσαν τρεις ακόμα μάρτυρες για τις εκλογές για τις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας

Print Friendly, PDF & Email

Με καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε η υπόθεση της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Για δεύτερη σερί συνεδρίαση στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας. Τη Δευτέρα (7/6) κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες, μεταξύ αυτών και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας. Σήμερα (8/6) κατέθεσαν ακόμη τρεις μάρτυρες.

Η διαδικασία ήταν επεισοδιακή καθώς η ΑΕΚ κατήγγειλε πως ο πρώτος για σήμερα μάρτυρας, Κωνσταντίνος Νούσιος, εμφανίστηκε χθες να βοηθάει τον Μανώλα Παλάσκα, ο οποίος δεν μπορούσε να ανοίξει το μικρόφωνό του για να προχωρήσει στη δική του κατάθεση! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται και προκάλεσε την έντονη αντίδραση των νομικών της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη.

“Xαμός” στην υπόθεση της ΑΕΚ στην Δεοντολογίας: Αποχώρησαν όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης καταγγέλλοντας ψευδορκία!

Στην κατάθεσή του, ο Κωνσταντίνος Νούσιος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Οι Παπαδόπουλος, Ντάσιος και Δανιήλ εγκαταστάθηκαν πριν τις εκλογές σε ξενοδοχείο στην Καρδίτσα και δεχόντουσαν εκεί όλους τους προέδρους των σωματείων. Κλήθηκα κι εγώ. Τους έβλεπα πρώτη φορά. Το κάνανε στα πλαίσια των εκλογών, να επηρεάσουν τα σωματεία με διάφορους τρόπους και να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Κι εγώ είμαι πολιτικός, αλλά με υποστήριζαν με τρόπους θεμιτούς. Πήγαιναν σε πάρα πολλά χωριά, στην Ιτέα, στην Κυψέλη, στο Προάστιο, στα Καλογριανά.

Τα μάθαινα από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Στην Ιτέα πιέστηκε ο πρόεδρος, ο Καραγιάννης, και παραιτήθηκε. Τα έμαθα από άτομα στο χωριό, όχι από τον ίδιο τον Καραγιάννη. Δεν μπορώ να σας πω ονόματα. Δεν θυμάμαι.

Εγώ έλαβα κλήση από τον Παπαδόπουλο να πάω στο ξενοδοχείο. Του είπα ότι δεν πρόκειται να πάω και κακώς ασχολείται με τις εκλογές. Με πήρε ξανά πριν τις εκλογές και μου είπε ξέρω ότι στηρίζεις τη νυν διοίκηση αλλά πρέπει να κοιτάξεις το συμφέρον της ομάδας σου. Έλα πάρε 20.000 ευρώ και φέρε τα βιβλία και τη σφραγίδα».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Βλέπω ότι έχετε ιδιαίτερα φιλική σχέση με τον κ. Παλάσκα.

-Δεν είναι ιδιαίτερη σχέση. Είναι σχέση ανθρώπινη. Τον χτύπησαν και πήγε στο νοσοκομείο. Είχε αμυχές στο πρόσωπο και ήταν ζαλισμένος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στην προσφυγή στο Διαιτητικό δεν τέθηκαν τέτοια θέματα, ούτε καν ως περιστατικό. Έχετε κρατήσει έστω κάποιο screenshot από τις κλήσεις του Παπαδόπουλου;

-Δεν ξέρω, πρέπει να το ψάξω. Εγώ συναινώ να αρθεί το απόρρητο του τηλεφώνου μου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποιοι δέχτηκαν να πάρουν τα 20.000 ευρώ;

-Ο Βαϊόπουλος Γιώργος, μέλος του σωματείου μου, εμφανίστηκε στο καφενείο του χωριού και είπε δίνουν του Νούσιου 30.000 ευρώ και δεν τα παίρνει. Αυτός με ενημέρωσε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μόνο αυτός;

-Αυτός με ενημέρωσε. Και νομίζω ότι δεν είναι πλέον στο σωματείο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι του ζητήθηκε;

-Τα βιβλία και η σφραγίδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το καταγγείλατε πουθενά;

-Όχι, δεν το κατήγγειλα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Και γιατί έρχεστε τώρα; Τι άλλαξε δύο χρόνια μετά;

-Μου ζητήθηκε να τα καταθέσω. Εγώ μετά από αυτή τη διαδικασία αποχώρησα. Έχω οικογένεια και δύο παιδιά και ήθελα να ηρεμήσω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στις εκλογές τι έγινε;

-Ήρθαν κάποιοι με κουκούλες, ερχόντουσαν πορεία από την πλατεία. Έγινε μια μικρή σύρραξη. Υπήρχαν σεκιούριτι, με λίστα για το ποιοι έχουν δικαίωμα να μπουν. Και οι σεκιούριτι δεν τους άφηναν. Δεν είχαν δικαίωμα παρουσίας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήταν τα 33 σωματεία που απέκλεισε από τις εκλογές ο Παλάσκας;

-Ναι, αυτά ήταν. Τελικά έγινε μια σύρραξη και περάσανε. Μπήκαν μέσα και ο Παπαδόπουλος με τον Ντάσιο. Είπαν στους δημοσιογράφους ή να κλείσουν τις κάμερες ή θα τις σπάσουν. Η δικαστική αντιπρόσωπος μου είπε έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Η δικαστική αντιπρόσωπος δεν έχει σημειώσει κάτι.

-Ούτε εφορευτική επιτροπή δεν υπήρχε κυρία πρόεδρε. Έτσι όπως ήταν το κλίμα, πολλοί σηκώθηκαν και έφυγαν. Κι εγώ έφυγα. Ούτε καν ψήφισα. Και κάποια στιγμή εμφανίστηκαν δύο άλλα μέλη του σωματείου μου και ψήφισαν αυτοί.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας απείλησε ο κ. Δανιήλ ή κάποιος άλλος;

-Όχι, δεν με απείλησε. Ο Δανιήλ μου είπε μόνο ότι θα μου κάνει μήνυση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι άλλο είδατε; Αυτά που είδατε, όχι αυτά που σας μετέφεραν.

-Άκουσα τον κ. Παλάσκα να φωνάζει. Τον δείρανε. Τον άκουσα.

Επόμενος μάρτυρας, ήταν ο Σπύρος Τζιβένης, εκπρόσωπος σωματείου της Καρδίτσας, που ανέφερε τα εξής:

«Ήμουν φίλα προσκείμενος στον Παλάσκα. Ο Παπαδόπουλος, ο Ντάσιος και ο Δανιήλ είχαν έρθει και έμεναν σε ξενοδοχείο της Καρδίτσας. Ήταν μέλη σε κάποια σωματεία της Καρδίτσας, για να ψηφίσουν. Κάνανε συναντήσεις με διάφορα σωματεία.

Οι κάτοικοι του χωριού μου τα είπαν. Ήθελαν να παραδοθούν τα βιβλία».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πείτε ονόματα.

-Ονόματα να πω; Όλο το χωριό τα έλεγε. Τι ονόματα να πω; Να μπλέξω κι άλλους; Όλο το χωριό! Κακώς που το ανέφερα, άμα το πάμε έτσι. Δεν μπορώ να μπλέξω άλλους. Να πω τον Κώστα τον Καραγιάννη, κάτοικος του χωριού είναι, της Κυψέλης. Δεν είναι μέλος στο σωματείο. Τα λέγανε στα καφενεία του χωριού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είχατε απειλητικά τηλέφωνα;

-Όχι δεν είχα. Με πήραν ένα απειλητικό τηλέφωνο αργότερα, όταν κλήθηκα από εσάς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πείτε μας τι έγινε στις εκλογές;

-Χτύπησαν τον Παλάσκα. Δεν τον είδα, τον είδα μετά στο νοσοκομείο. Ξέρω ότι τον χτύπησαν, τον ξέρω τον Παλάσκα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οι τρεις είχαν κάποια σχέση με την ΑΕΚ; Μιλούσαν για την ΑΕΚ;

-Όχι, όχι. Καμία σχέση.

ΡΙΖΟΥ (δικηγόρος Μελισσανίδη): Γνωρίζετε κάποια εμπλοκή του Μελισσανίδη στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας.

-Όχι, δεν γνωρίζω.

ΡΙΖΟΥ: Είδατε βίαια περιστατικά;

-Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια κατάσταση στο παρελθόν.

Τελευταίος μάρτυρας ήταν ο Σωτήρης Ζαρχανής (μέλος στο Δ.Σ. της ΕΠΣ Καρδίτσας στη διοίκηση Παλάσκα και εκπρόσωπος του Αίαντα Καρποχωρίου). Μεταξύ άλλων είπε:

«Εγώ μειοψήφησα σε αυτά που έκανε ο Παλάσκας. Ξανά και ξανά. Δεν μου άρεσαν αυτά που έκανε και απέκλειε τα σωματεία. Να μην έχουν πληρώσει, να πω εντάξει. Αλλά έτσι χωρίς λόγο, να αποκλείεις σωματεία και πρόσωπα σαν τον Βάιο Καραγιάννη που υπήρξε διεθνής ποδοσφαιριστής; Παρά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ο Παλάσκας απέκλεισε τα σωματεία. Και έγινε ένας χαμός στην Καρδίτσα. Μας πίκρανε, μας στεναχώρησε και έκανε του κεφαλιού του.

Στις εκλογές ήρθε η αστυνομία και αναζητούσε τα 8 από τα 11 μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης, μετά από μήνυση. Όχι εμένα, γιατί εγώ είχα μειοψηφήσει.

Ο κ. Ντάσιος είναι μέλος του σωματείου μας. Δεν θυμάμαι από πότε, από το 2015 ή το 2016, αλλά είναι μέλος. Τους κυρίους Δανιήλ και Παπαδόπουλο δεν τους γνωρίζω.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (δικηγόρος Δανιήλ, Ντάσιου): Τα σωματεία που απέκλεισε ο Παλάσκας, ήταν όλα του αντιπάλου του, του κ. Σκάρλου;

-Λεγόταν ότι η παράταξη Σκάρλου είχε την πλειοψηφία και θα κέρδιζε. Και άκουγα ότι ο Παλάσκας θα φρόντιζε να αποκλειστούν κάποια σωματεία, ή να διοριστεί προσωρινή διοικούσα. Πάντως δεν θα αποδεχόταν την ήττα του.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή