Αναψυκτήριο στο Αίγιο έδινε κουπόνια κόμματος αντί για αποδείξεις!

Print Friendly, PDF & Email

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν το αναψυκτήριο που εκμεταλλευόταν μέρος της παραλίας – Ως εκμεταλλευτής τού αναψυκτηρίου φερόταν πολιτικό κόμμα –  Δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ.

Στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, έλεγχος της εφορίας σε αναψυκτήριο οδηγεί στα ίχνη… πολιτικού κόμματος που, σύμφωνα με τους ελεγκτές, φέρεται να εκμεταλλευόταν αναψυκτήριο πάνω στον αιγιαλό, που το εμφάνιζε σαν χώρο συγκέντρωσης των μελών του (εντευκτήριο), αλλά προσέφερε τα προϊόντα εκδίδοντας κουπόνια αντί για αποδείξεις στους πελάτες!

Πρόκειται για έλεγχο που έγινε από την ΑΑΔΕ σε παραλία στο Αίγιο, όπου οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν αναψυκτήριο το οποίο εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού. Ως εκμεταλλευτής τού αναψυκτηρίου φέρεται να είχε αναλάβει ένας πολιτικός σχηματισμός (μικρό πολιτικό κόμμα από τα δεκάδες που κατέρχονται αλλά δεν έχει εκλεγεί ποτέ στη Βουλή) μέσω δωρεάν παραχώρησης που δέχτηκε από τον προηγούμενο διαχειριστή της εγκατάστασης.

Στον έλεγχο που έγινε από την ΑΑΔΕ διαπιστώθηκε ότι:
– το αναψυκτήριο δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση

– δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα

– αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, στους πελάτες μοιράζονταν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που κατανάλωναν (καφέδες, σάντουιτς, κ.λπ.).

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών και ο έλεγχος στην επιχείρηση συνεχίζεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Πηγή: protothema

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή