Από 13.000 εισιτήρια δίνει η Αστυνομία, έντονη η αντίδραση από τον ΠΑΟΚ!

Print Friendly, PDF & Email

Την πρότασή της για τους οπαδούς  της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου έκανε η Αστυνομία στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας, η οποία κάνει λόγο για 13.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα, καθώς το κλίμα μεταξύ των φιναλίστ είναι τεταμένο.

Οπως ήταν λογικό, η πρόταση της Αστυνομίας προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ζητεί με έντονο τρόπο να δοθούν πάνω από 15.000 εισιτήρια.
Περισσότερα εισιτήρια ζήτησε και η ΕΠΟ, ενώ η ΑΕΚ άφησε το θέμα στην ευχαίρια της αστυνομίας.

Οσον αφορά την Ομοσπονδία (αρχικά είχε προτείνει να δοθούν 22.000 εισιτήρια σε κάθε ομάδα) και την «Ενωση», αντέδρασαν ηπιότερα, τονίζοντας ότι καλό θα ήταν να δοθούν περισσότερα εισιτήρια μόνο αν η Αστυνομία μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή του αγώνα χωρίς προβλήματα.

Στη σύσκεψη έδωσε το παρών και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος ζήτησε από τις δύο ομάδες να ρίξουν τους τόνους και να συμβάλουν να γίνει ένας τελικός γιορτή, ενώ στο θέμα που έθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, για αλλαγή έδρας, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, καθώς η έδρα του τελικού έχει οριστεί από το ξεκίνημα της διοργάνωσης και πριν γίνουν γνωστές οι δύο φιναλίστ.

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν στη νέα σύσκεψη που θα γίνει την Παρασκευή (28/04, 12:00).

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ:

Η 1η οργανωτική σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2017/18, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων κ. Σ. Ψαρόπουλος, ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου κ. Μ. Γαβριηλίδης, ο πρόεδρος της επιτροπής ασφάλειας και γηπέδων κ. Λ. Θωμαΐδης και ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Α. Δέδες.

Παρέστησαν εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ (επικεφαλής ο κ. Μ. Λυσσάνδρου), της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (επικεφαλής ο κ. Μ. Γκαγκάτσης), της ΕΛ.ΑΣ. (επικεφαλής ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Βουτσελάς) και του ΟΑΚΑ (επικεφαλής ο πρόεδρος κ. Α. Κουρής).

Την έναρξη της προετοιμασίας διοργάνωσης του τελικού χαιρέτησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ε. Γραμμένος, ο οποίος στην εισήγησή του προς τους παρισταμένους ανέφερε: «Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος πρέπει να αποτελέσει γιορτή και να στείλει οριστικά στο παρελθόν συμπεριφορές που πλήγωσαν το ποδόσφαιρο.

Αποτελεί στοίχημα και για τους δύο φιναλίστ να δείξουν ένα νέο δρόμο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το επιτυχές αποτέλεσμα. Η Ελληνική Αστυνομία γνωρίζει την δουλειά της και το έχει αποδείξει εμπράκτως, πρέπει όλοι να διασφαλίσουμε όρους που θα οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέα εποχή.

Η επιλογή του ΟΑΚΑ ανακοινώθηκε πριν προκύψει το ζευγάρι του τελικού, και πέραν των διατάξεων της προκήρυξης, επελέγη για να έχουμε περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και να δημιουργήσουμε συνθήκες ποδοσφαιρικής γιορτής σε ένα μεγάλο γήπεδο».

Αναφορικά με τα μέτρα ασφαλείας για τη διεξαγωγή του τελικού και την κατανομή των εισιτηρίων, η Ελληνική Αστυνομία πρότεινε να δοθούν 13.000 εισιτήρια σε κάθε ΠΑΕ και 4.000 στην ΕΠΟ, το άνω διάζωμα να διατεθεί σε μία μόνον ΠΑΕ, και να γίνουν έργα βελτίωσης στο ΟΑΚΑ, με βασικούς άξονες το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης και τον διαχωρισμό των οπαδών.

Επέμεινε ιδιαίτερα στη βοήθεια των ΠΑΕ στην εφαρμογή των σχεδίων ασφαλείας και τον πλήρη διαχωρισμό των οπαδών των δύο φιναλίστ στις κερκίδες, τις προσβάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.

Από την Ε.Π.Ο. και τις ΠΑΕ ζητήθηκε η αύξηση του αριθμού των εισιτηρίων που θα διαθέσει κάθε ΠΑΕ, καθώς και το σχέδιο φιλοξενίας θεατών στο άνω διάζωμα και η Ελληνική Αστυνομία επιφυλάχθηκε να απαντήσει, προκειμένου να επανεξετάσει τα επιχειρησιακά της σχέδια,  έως τη νέα σύσκεψη, που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή.

Η  διοίκηση του ΟΑΚΑ θα αναλάβει την ευθύνη των τεχνικών παρεμβάσεων, καθ΄ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ. και με τη συνεργασία της Ε.Π.Ο.

Η Ε.Π.Ο. ανακοίνωσε τα εξής:

• Θα διενεργηθεί άμεσα διαγωνισμός για τον πάροχο υπηρεσιών ασφαλείας (security).
• Τον έλεγχο των αποδυτηρίων θα έχει αποκλειστικά η ΕΛ.ΑΣ. και όχι ιδιωτική εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας.
• Κάθε ΠΑΕ θα λάβει προς διάθεση 10 VVIP και 200 VIP προσκλήσεις στις θύρες Ρ1, Ρ2, 23 και 29.
• Τα πάρκινγκ του ΟΑΚΑ θα λειτουργήσουν μόνον για τις προσκλήσεις της Ε.Π.Ο. και θα δοθούν από 10 σε κάθε ΠΑΕ για τις ανάγκες επισήμων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή