Αϊβάζογλου: “Σκανδαλώδης εύνοια της Κέρκυρας από τον Λεουτσάκο, να παραιτηθεί χθες”

Print Friendly, PDF & Email

Με δήλωσή του ο ιδιοκτήτης των Τρικάλων Ηλίας Αϊβάζογλου, κατηγορεί τον πρόεδρο της Ένωσης Super League 2 – Football League Λεωνίδα Λεουτσάκο, ότι ευνόησε με σκανδαλώδη τρόπο την Κέρκυρα εις βάρος των υπόλοιπων ΠΑΕ και ζητάει την παραίτησή του αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι ο κ. Λεουτσάκος παραχώρησε στη νησιωτική ομάδα δύο επιταγές 70.000 ευρώ για να καλύψει τις οφειλές της.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Από την προηγούμενη εβδομάδα διέρρευσαν πληροφορίες, ότι ο πρόεδρος της Super League 2 και Football League κύριος Λεουτσάκος «διευκόλυνε» την ομάδα του «Α.Ο.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑ», προκειμένου να καλύψει οφειλές της προς την Ε.Π.Ο., και να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Παρέδωσε στην καταχρεωμένη ομάδα δύο επιταγές 70.000,00 ευρώ με ημερομηνία λήξης τον Δεκέμβριο του 2019, που προηγουμένως είχε παραλάβει από την εταιρία παραγωγής «ΙΝΑ TV» τον συνεργάτη της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά της Football League.

Τα ερωτήματα, που από όσο γνωρίζουμε έχει ήδη απευθύνει το νομικό τμήμα της Π.Α.Ε. των Τρικάλων στους εμπλεκόμενους, χωρίς να έχει πάρει απάντηση, είναι προφανή:

1. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη Super League 2, πώς βρέθηκαν επιταγές αρχικά στα χέρια του κυρίου Λεουτσάκου και στη συνέχεια στα χέρια μίας ΠΑΕ της κατηγορίας αυτής με αιτία τα τηλεοπτικά δικαιώματα, που δεν έχουν ακόμη παραχωρηθεί; Σε φορολογικά ευνομούμενες πολιτείες οι επιταγές συνοδεύονται και από κάποιο παραστατικό. Ποια είναι τα παραστατικά που δικαιολογούν την έκδοση των επιταγών και μάλιστα ποσού 70.000,00 ευρώ και ποια τα παραστατικά που δικαιολογούν την παράδοση των επιταγών στον «Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ»;

2. Η μόνη υπογεγραμμένη σύμβαση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που θα δικαιολογούσε την έκδοση επιταγών από τον παραγωγό στην διοργανώτρια, είναι αυτή της Football League, πρωταθλήματος που ο «Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ» δεν συμμετέχει. Εάν η διοργανώτρια Αρχή και ο κύριος Λεουτσάκος, για να σώσει την Κέρκυρα, προσωρινά έστω, χρησιμοποίησε επιταγές, που παρέλαβε με βάση το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Football League, δηλαδή την περιουσία των 14 ομάδων της κατηγορίας αυτής, θα πρόκειται για σκάνδαλο μεγατόνων και θα πρέπει ο κύριος Λεουτσάκος να παραιτηθεί ΧΘΕΣ.

3. Είναι νόμιμο και ηθικό ο πρόεδρος της διοργανώτριας και των δύο κατηγοριών να ευνοεί κατά τέτοιο σκανδαλώδη τρόπο τα συμφέροντα μίας Π.Α.Ε. σε βάρος των υπολοίπων; Δεν πρέπει να μας πει ο κύριος Λεουτσάκος για ποιον λόγο με βάση ποιες αποφάσεις θεσμικών οργάνων της διοργανώτριας κάνει τέτοιες εξυπηρετήσεις, που ευνοούν κάποια Π.Α.Ε. και θίγουν τα συμφέροντα των υπολοίπων;

4. Μήπως θα πρέπει η Ε.Π.Ο. να επανεξετάσει την προέλευση, το κύρος και της αξιοπιστία των επιταγών που της κατέθεσε ο «Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑ»; Και τέλος: για ποιον λόγο δεν βγαίνει ο κύριος Λεουτσάκος να απαντήσει καθαρά στο τι έχει ακριβώς συμβεί, ώστε να μην πλανώνται σκιές πάνω από τα δύσμοιρα πρωταθλήματα;

Υ.Γ. Κύριε Υφυπουργέ Αυγενάκη, με αυτές τις μεθοδεύσεις θα υπηρετηθεί από τους συγκεκριμένους ανθρώπους η διαφάνεια, η κάθαρση και η υγεία στο ποδόσφαιρο; Μήπως είναι καιρός να πάρετε σκούπα και φαράσι;».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή