Βόλος: Καταδικάστηκε άνδρας για ένα emoticon που γελούσε στο Facebook

Print Friendly, PDF & Email

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μηνών έναν πολίτη εξαιτίας χρήσης emoticon που γελούσε στο Facebook!

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», μία γυναίκα επαγγελματίας από τον Βόλο είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα κατηγορώντας τον άνδρα για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2017 η γυναίκα ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook διαφήμιση της επιχείρησής της και ο κατηγορούμενος «απάντησε» στην ανάρτησή της με emoticon που γελούσε. Η απάντηση ήταν αρκετή για να βρεθεί ο άνδρας στα δικαστήρια!

Την περασμένη εβδομάδα δικάστηκε και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για παραβίαση δικαστικής απόφασης, καθώς το emoticon που γελούσε κάτω από την ανάρτηση της επαγγελματία θεωρήθηκε προσβλητικό και μειωτικό.

Από το δικαστήριο έγινε δεκτό πως το emoticon αποτελεί εκδήλωση συμπεριφοράς και διάθεσης για τον χαρακτηρισμό της προσωπικότητας του άλλου. Κρίθηκε ότι η απάντηση του άνδρα ήταν αξιόποινη πράξη, δηλαδή παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε κάνει η γυναίκα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή