Πολιτεία: ”Η σωστή χρήση του VAR αφορά αποκλειστικά τα ποδοσφαιρικά όργανα”

Print Friendly, PDF & Email

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με αφορμή την παρθενική παρουσία του VAR στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πρεμιέρα της Super League το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το VAR στην πρώτη του εφαρμογή στο ελληνικό πρωτάθλημα ξεσήκωσε διαμαρτυρίες για τα λάθη που πραγματοποιήθηκαν την πρώτη αγωνιστική, με την πολιτεία να παίρνει θέση και να τονίζει πως η σωστή χρήση του VAR αφορά αποκλειστικά και μόνο στα ποδοσφαιρικά όργανα.

«Η Πολιτεία, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χρηματοδότησε με περισσότερα από 10 εκατομμύρια τις υποδομές για την εγκατάσταση του VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, παρότι όφειλαν να έχουν μεριμνήσει γι’ αυτό οι ΠΑΕ κ η ΕΠΟ. Το έπραξε, όμως, επειδή πρόκειται για το πιο σύγχρονο «εργαλείο», προκειμένου να συμβάλει, μέσω αυτού, στην προσπάθεια για μεγαλύτερη αξιοπιστία της διατησίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ωστόσο, στη λειτουργία του VAR, η Πολιτεία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως ανάμειξη.

Η σωστή λειτουργία του αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ποδοσφαιρικά όργανα. Είναι αυστηρά εσωτερική τους υπόθεση: των πρωτοκόλλων FIFA/UEFA, της ΕΠΟ και της ΚΕΔ», αναφέρει η ανακοίνωση της αθλητική ηγεσίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή