Δώδεκα από τις 53 Κυπελλούχους των ΕΠΣ δεν δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο

Print Friendly, PDF & Email

Με απουσίες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, στην οποία συμμετέχουν οι Κυπελλούχοι όλων των Ενώσεων.

Συγκεκριμένα, 12 ΕΠΣ δεν θα έχουν εκπρόσωπο, καθώς τόσο οι Κυπελλούχοι όσο και οι φιναλίστ (σ.σ. η ΕΠΟ τους είχε δώσει δικαίωμα συμμετοχής στην περίπτωση κολλήματος κάποιας Κυπελλούχου) δεν δήλωσαν συμμετοχή στη διοργάνωση.

«Η Επιτροπή αποφάσισε τη διεξαγωγή ενιαίου Κυπέλλου με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών και επαγγελματικών ομάδων, διότι θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο οι ερασιτεχνικές ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα της έκπληξης, ώστε να γράψουν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία τους. Η σημερινή κλήρωση αφορά τις ομάδες που εκπροσωπούν τις Ενώσεις τους ως Κυπελλούχοι. Θα έπρεπε να συμμετάσχουν και οι 53 νικήτριες, ωστόσο 12 από αυτές δεν προσήλθαν, για διάφορους λόγους, γεγονός για το οποίο δείχνουμε κατανόηση καθώς είναι η πρώτη χρονιά που εφαρμόζεται το νέο φορμάτ διεξαγωγής και υπάρχουν προβλήματα. Ωστόσο από του χρόνου θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων των Κυπελλούχων των ΕΠΣ, διαφορετικά θα υπάρξουν ποινές, σύμφωνα με ό,τι ορίζει ο ΚΑΠ, με σκοπό να αντιμετωπίζεται ο θεσμός με τη δέουσα σοβαρότητα.

Άλλωστε, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν, ότι μέρος των χρημάτων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης θα κατανεμηθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία. Υπάρχουν οι προτάσεις μας και στο επόμενο συμβούλιο θα αποφασιστεί ο τρόπος κατανομής. Οι ομάδες θα λάβουν ωστόσο κάποιο σοβαρό ποσό, το οποίο θα αυξάνεται όσο προχωρούν οι φάσεις. Εκτός λοιπόν από την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την ιστορία τους και να ακουστούν πανελλαδικά, τα ερασιτεχνικά σωματεία θα έχουν και οικονομικές απολαβές. Από του χρόνου μάλιστα οι τηλεοπτικές μεταδόσεις θα ξεκινούν από την α΄ φάση. Υπάρχει, τέλος,  πρόταση της Επιτροπής, τα σωματεία της ηπειρωτικής Ελλάδας που θα μετακινηθούν προς τα νησιά και το αντίστροφο, να λάβουν επιδότηση για τα έξοδα του ταξιδιού τους, που αναμένουμε να γίνει δεκτή ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία που συμμετέχουν στο Κύπελλο.

Η Επιτροπή, στην προσπάθειά της να ενισχύσει την πιθανότητα έκπληξης, αποφάσισε στη γ΄ φάση, οι ερασιτεχνικές ομάδες που θα προκριθούν, να αγωνιστούν στην έδρα τους με ομάδες της Football League.  Στην παρούσα φάση θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και στο ζήτημα της αποχής των 12 σωματείων, που οπωσδήποτε μας αλλάζει το αρχικό πλάνο. Ο στόχος πάντως είναι στις αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι όμιλοι», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, Σταύρος Ψαρόπουλος.

Οι Ενώσεις που δεν θα έχουν εκπρόσωπο στο Κύπελλο είναι οι εξής:

ΕΠΣ Χαλκιδικής (ΠΟ Καλλικράτειας)

ΕΠΣ Γρεβενών (Πυρσός Γρεβενών)

ΕΠΣ Τρικάλων (Διγενής Νεοχωρίου)

ΕΠΣ Ηπείρου (Θρίαμβος Σερβιανών)

ΕΠΣ Κέρκυρας (ΟΦ Αγίας Μαρίνας)

ΕΠΣ Ευρυτανίας (ΑΠΟΚ Βελούχι)

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας (Νέος Αμφίλοχος)

ΕΠΣ Πειραιά (ΑΟ Καραβάς)

ΕΠΣ Ηλείας (Αστέρας Αμαλιάδας)

ΕΠΣ Ζακύνθου (ΑΟ Τσιλιβή)

ΕΠΣ Λακωνίας (Ολυμπιακός Γυθείου)

ΕΠΣ Αρκαδίας (Παναρκαδικός)

Στη διαδικασία βρέθηκε και ο «υπερσύμβουλος» στην ΕΠΟ, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος είπε: «Ευχαριστώ την Επιτροπή για την πρόσκληση στην κλήρωση, η οποία μάλιστα είναι η πρώτη μου στην Ελλάδα! Καλή επιτυχία στη διοργάνωση, για την οποία θέλω να πω ότι πολλές φορές υποτιμάται, γενικά υποτιμάται το Κύπελλο σε σχέση με το πρωτάθλημα σε πολλές χώρες, λανθασμένα κατά τη γνώμη μου, καθώς είναι πολύ σημαντικό, ειδικά για τα σωματεία των χαμηλότερων κατηγοριών, που έχουν την ευκαιρία για μια καλή πορεία μέσω του θεσμού».

Παρόντες ήταν και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, Παναγιώτης Δημητρίου, ο υπεύθυνος της υποεπιτροπής Κυπέλλου, Δαμιανός Γαβριηλίδης και το μέλος της Επιτροπής, Νικόλαος Αυλωνίτης.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν στις τέσσερις ζώνες που χωρίστηκαν οι ομάδες με γεωγραφικά κριτήρια:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή