Ενα αθλητικό τουρνουά αναμένεται να δώσει ξανά ζωή στο Μάτι

Print Friendly, PDF & Email

«Η ζωή συνεχίζεται και εμείς θα προσπαθήσουμε να ξαναζωντανέψουμε το Μάτι. Εξάλλου, έχω μάθει ό,τι χαλάει να το φτιάχνουμε, όχι να το πετάμε».

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η τετραμελής ομάδα διοργάνωσης του 1ου τουρνουά μπιτς βόλεϋ Πάρις Κατσουλάκης, στο Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι, μετά την τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκ των διοργανωτών, ο Ερρίκος Τσινίδης «το τουρνουά αποτελεί παράδοση για την περιοχή μας. Τα τελευταία τρία χρόνια μάλιστα το διοργανώναμε μαζί με τον αδικοχαμένο Πάρη Κατσουλάκη, που έχασε τη ζωή του στη φωτιά της 23ης Ιουλίου. Για αυτό και φέτος αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομά του για να μην τον ξεχάσουμε ποτέ».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσινίδης το τουρνουά ήταν πάντα μια γιορτή λήξης του καλοκαιριού. «Πάντα συμμετείχε όλος ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι που περνούσαν τις διακοπές τους εδώ και γιορτάζαμε, γελούσαμε, παίζαμε και δίναμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά».

Αν και η απόφαση των τεσσάρων νέων που θέλησε να συνεχίσει την παράδοση ήταν δύσκολη «λόγω της κατάστασης και της ερήμωσης της περιοχής, αφού οι περισσότεροι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, άλλοι βρίσκονται ακόμη στο νοσοκομείο ή κάποιοι δεν θέλουν να επιστρέψουν ξανά εδώ, εμείς σκεφτήκαμε ότι πρέπει να δώσουμε ξανά ζωή στο Μάτι. Θα προσκαλέσουμε για άλλη μια φορά όλον τον κόσμο για να ανθήσει ξανά η περιοχή».

Η ανταπόκριση του κόσμου, όπως τονίζει ο κ. Τσινίδης, είναι ιδιαίτερα συγκινητική και τεράστια. «Δεν προλαβαίνουμε να κρατάμε συμμετοχές, ωστόσο δεν μπορούν όλοι να συμμετάσχουν. Μας έχουν βοηθήσει πολλοί άνθρωποι που στέκονται στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή κι έχουμε γίνει πλέον μια παρέα».

Στην μνήμη λοιπόν του Πάρη Κατσουλάκη, τα παιδιά στο Μάτι δεν ξεχνούν τον φίλο τους, που έσβησε μαζί με τους γονείς του, στην πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου και το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο τουρνουά Μπιτς Βόλει Πάρις Κατσουλάκης, στο Ναυτικό Όμιλο (ΝΑΟΜΑ) στο Μάτι Αττικής, από τις 11 το πρωί ως τις 9.30 το βράδυ. Συμμετέχουν 64 ομάδες με αθλητές και ανθρώπους που έχουν γράψει ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και με πολλά αγαπημένα πρόσωπα από διαφορετικούς κοινωνικούς χώρους και «κυρίως περιμένουμε όλους όσοι μπορούν να έρθουν στο Μάτι για να μοιραστούν μαζί μας το όραμά μας για το Μάτι».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή