Ενημερωτική Ημερίδα της ΕΕΑΘΛΟ για τους Αθλητικούς Στοματικούς Νάρθηκες

Print Friendly, PDF & Email

H Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ) θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη Ημερίδα της το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, στο Royal Olympic Hotel (Αθανασίου Διάκου 28-34 , Αθήνα). Πληροφορίες και στο sportsdentistryhellas.gr. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί στις 09:15.

Το θέμα της Ημερίδας είναι «Αθλητικοί Στοματικοί Νάρθηκες: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι Οδοντίατροι και οι Οδοντοτεχνίτες». Θα αναλυθούν από διακεκριμένους ομιλητές όλες οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτό, με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου αλλά και τους εμπλεκόμενων με τον αθλητισμό (αθλητές, γονείς, προπονητές, αθλητικούς παράγοντες) για τη σπουδαιότητα χρήσης αθλητικών ναρθήκων που έχουν κατασκευαστεί μετά από λήψη αποτυπώματος και πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη μεγαλύτερη ασφάλεια του αθλητή.

Για το σκοπό αυτό, θα παρουσιαστούν αναλυτικά:
* Στατιστικά στοιχεία και περιστατικά τραυματισμών στο πρόσωπο κατά την αθλητική δραστηριότητα από τις Γναθοπροσωπικές Κλινικές των Νοσοκομείων Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και ΚΑΤ
*Θέσεις ομοφωνίας για τους αθλητικούς νάρθηκες από Επιστημονική Επιτροπή υπό την προεδρία του καθηγητή Ιωάννη Τζούτζα
* Ομιλία από το παγκοσμίως αναγνωρισμένο δίδυμο Οδοντιάτρου-Οδοντοτεχνίτη στην Αθλητική Οδοντιατρική, Dr Regina Queiroz και Fabio Fantozzi, με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και έρευνες.
* Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών.
Η ΕΕΑΘΛΟ σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις εργασίες της Ημερίδας, ως πηγή γνώσεων στον τομέα της πρόληψης των τραυματισμών στην περιοχή του στόματος και του προσώπου και στόχο υγιείς αθλητές που αθλούνται με ασφάλεια και γυρνούν σπίτι τους με το χαμόγελο στα χείλη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή