Επιστολή Αιολικού στον Γραμμένο για τα έξοδα σε μετακινήσεις, διαμονή, διαιτητές

Print Friendly, PDF & Email

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΕΠO Βαγγέλη Γραμμένο, την οποία κοινοποιεί στην ΕΠΣ Λέσβου αλλά και στον Τύπο, απέστειλε η διοίκηση του Αιολικού, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει €72.040 για τις μετακινήσεις της ομάδας, τη διαμονή της σε ξενοδοχεία, αλλά και τα εξοδολόγια διαιτησίας στη διάρκεια των φετινών της αγωνιστικών υποχρεώσεων, ποσό δυσανάλογο συγκριτικά με τα έξοδα άλλων ομάδων.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, μόνο η αποστολή στη Σαντορίνη για το ματς με τον Πανθηραϊκό στοίχησε στην ομάδα της Λέσβου €7.220 και μάλιστα στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται η έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια! Κάτι που σημαίνει, πως μαζί με το δεύτερο ταξίδι του Αιολικού στις Κυκλάδες για το ματς με τη Θύελλα Καμαρίου, ο Αιολικός καλείται να ξοδέψει €14.000 φέτος, όσα χρήματα ποθανώς δηλαδή δίνει μια ομάδα πρωταθλητισμού στο βασικό της σέντερ φορ…

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Προς τον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο.

κοινοποίηση:

1) Πρόεδρο Ε.Π.Σ. Λέσβου

2) Μ.Μ.Ε

Κύριε Πρόεδρε,

Έχοντας φτάσει σχεδόν στο τέλος του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και άρτι αφιχθέντες από ένα ταξίδι Μυτιλήνη-Πειραιά-Σαντορίνη-Πειραιά-Μυτιλήνη, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας το κόστος του τελευταίου αυτού ταξιδιού μας το οποίο ανέρχεται ούτε λίγο, ούτε πολύ στα 7.220€!

Αναλυτικότερα η αποστολή μας αποτελείτο από 23 άτομα και δαπανήθηκαν αναλυτικά:

  • ακτοπλοϊκά εισιτήρια ποσό 2.570€,
  • διατροφή εντός των πλοίων ποσό 1.250€,
  • μετακίνηση με πούλμαν στην Σαντορίνη ποσό 400€,
  • μετακίνηση με πούλμαν στην Αθήνα 400€,
  • διαμονή σε ξενοδοχείο της Σαντορίνης με διατροφή ποσό 1.300€,
  • διαμονή σε ξενοδοχείο στην Αθήνα με διατροφή 1.300€

Σύνολο: 7.220€

Σας ενημερώνουμε ότι ήδη στα άνω εισιτήρια περιλαμβάνεται έκπτωση 50% από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και για όλα τα παραπάνω (κρατήσεις ξενοδοχείων κλπ) έχει γίνει έρευνα αγοράς και φυσικά προσπαθήσαμε να επιτύχουμε τις καλύτερες δυνατές τιμές.

Με τα παραπάνω δεδομένα και υπενθυμίζοντας ότι έχουμε άλλο ένα ταξίδι στην Σαντορίνη, μόνο για τα δύο αυτά ταξίδια η ομάδα μας χρειάζεται πάνω από 14.000€!!! η δε διάρκεια του ταξιδιού αυτού ήταν αναχώρηση από Μυτιλήνη την Παρασκευή 8/12 το απόγευμα και επιστροφή στο νησί την Τρίτη 11/12 πρωί!

Στο σημείο αυτό μας έρχονται στο νου οι υποσχέσεις της ΕΠΟ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, οι οποίες μάλιστα έχουν καταγραφεί και στον τύπο και  σύμφωνα με τις οποίες οι νησιωτικές ομάδες που θα συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα θα τύγχαναν ανάλογης μεταχείρισης.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε η μοναδική ομάδα από όλο το Βόρειο Αιγαίο που δήλωσε συμμετοχή στο παρόν πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το κόστος μετακίνησης και διαμονής της ομάδας μας, αλλά και τα έξοδα για κάθε εντός έδρας αγώνα, αναλύονται ως εξής:

  • μετακίνηση ακτοπλοϊκώς Μυτιλήνη-Πειραιά-Μυτιλήνη ποσό 2.000€
  • διατροφή εντός πλοίου ποσό 500€
  • μετακίνηση με πούλμαν στην Αθήνα 400€
  • διαμονή σε ξενοδοχείο με διατροφή 1.300€

Σύνολο: 4.200€

4.200€ Χ 9 μετακινήσεις = 37.800€

Εξοδολόγιο Διαιτησίας για κάθε εντός έδρας αγώνα ποσό 1.800€

Σύνολο: 1.800€ Χ 11 αγώνες = 19.800€

Όλα τα παραπάνω (7.220+7.220+37.800+19.800) για την διάρκεια του πρωταθλήματος ανέρχονται στο ποσό των 72.040€!

Όπως εύλογα αντιλαμβάνεσθε, το ποσό αυτό είναι από τη μια δυσβάσταχτο και δυσανάλογο από την άλλη συγκριτικά με τους προϋπολογισμούς και τα έξοδα των υπολοίπων ομάδων της κατηγορίας μας.

Επ’ ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος για τις διακοπές των Χριστουγέννων, σας καλούμε να ανταποκριθείτε στις υποσχέσεις σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

του Α.Ε.Π.Σ. Αιολικός

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Γριππιώτης».

Πηγή: sportlesvos.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή