Η εθνική Τουρκίας «κόλλησε» τρεις ώρες στο αεροδρόμιο της Ισλανδίας, ρατσισμό καταγγέλλουν οι Τούρκοι

Print Friendly, PDF & Email

Στα πρόθυρα διπλωματικού επεισοδίου βρίσκονται οι κυβερνήσεις της Ισλανδίας και της Τουρκίας, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή με την τουρκική Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Η Εθνική ομάδα της Τουρκίας αφίχθη στο αεροδρόμιο της Ισλανδίας, όπου οι ισλανδικές αρχές, δίχως να δώσουν, όπως υποστηρίζουν οι Τούρκοι, καμία δικαιολογία ή εξήγηση, κράτησαν για τρεις ώρες την τουρκική αποστολή. Η Εθνική Τουρκίας ταξίδεψε στη χώρα της Βόρειας Ευρώπης στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης τoυ Euro 2020.

Μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο αεροδρόμιο του Κέφλαβικ, η τουρκική αποστολή έμεινε εγκλωβισμένη στις εγκαταστάσεις για πάνω από τρεις ώρες, δίχως να λάβει την παραμικρή ενημέρωση.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τόσο τους συνοδούς, όσο και τους παίκτες. Οι Τούρκοι υποπτεύονται ρατσιστικό κίνητρο πίσω από την ενέργεια των Ισλανδών, ενώ έκαναν λόγο για «έλλειψη σεβασμού», «αγένεια» και «επιθετικότητα».

Μετά τις διαμαρτυρίες των Τούρκων, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου δήλωσαν ότι η αποστολή έμεινε για τόση ώρα στο Κέφλαβικ, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι βαλίτσες και αποσκευές των παικτών και των συνοδών τους, προφανώς για λόγους ασφαλείας.

Ένα περιστατικό που χαρακτηρίστηκε «προβοκάτσια» και προκάλεσε οργή στους Τούρκους, ήταν η στιγμή που ένας άντρας που παρουσιάστηκε ως δημοσιογράφος έβαλε στον αρχηγό Εμρέ Μπελόζογλου, ο οποίος μιλούσε στα ΜΜΕ, μία βούρτσα για μικρόφωνο!

Εξοργισμένος ο διεθνής Τούρκος ποδοσφαιριστής, Μπουράκ Γιλμάζ, ανέβασε βίντεο μέσω των social media:

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή