Η ΕΡΑσπορ τίμησε το Ρεμπέτικο τραγούδι

Print Friendly, PDF & Email

Το «Κάνε παιχνίδι μόνος σου» της Δευτέρας 20ής Μαΐου, στην ΕΡΑσπορ, στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας, ήταν οπωσδήποτε πολύ διαφορετική εκπομπή.

Χαρήκαμε μια όμορφη παρέα με ενδιαφέρουσες  ρεμπέτικες και ολίγον ποδοσφαιρικές ιστορίες. Το καινούριο βιβλίο του Ηλία Βολιότη-Καπετανάκη «Αδέσποτες Μελωδίες. Αείζωοι λαϊκοί καημοί» ήταν μόνο πρόσχημα-εισιτήριο για μελωδικά ταξίδια. Προσκεκλημένος του Τάσου Επιτρόπου ο συγγραφέας-δημοσιογράφος μας οδήγησε μέσα από ιστορικά μονοπάτια σε άγνωστες πτυχές του ρεμπέτικου αλλά και του ποδοσφαίρου.

Μαζί τους η μουσική παραγωγός της ΕΡΑ και μουσικός Έλενα Φαληρέα και ο δημοσιογράφος Φώτης Παπούλιας.

 Και επειδή δεν υπάρχει έκφανση της κοινωνίας, που να μη σκιαγραφείται αδρά από το Ρεμπέτικο τραγούδι, πώς να λείψει το ποδόσφαιρο; Ύμνοι για ποδοσφαιρικές ομάδες, τότε που ήταν εξαίρετα λαϊκά τραγούδια σπουδαίων μελωδών (Τσιτσάνης, Παγιουμτζής, Καζαντζίδης, Αγγελόπουλος). Η μοναδική,  παγκόσμια περίπτωση του Νίκου Γόδα, του ποδοσφαιριστή αγωνιστή, που εκτελέστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η αθλητική ζωή στη Σμύρνη, οι πρώτες ομάδες (Πανιώνιος, Απόλλων, Ορφέας), σύλλογοι με ποδόσφαιρο, στίβο, γυμναστικοί, ιστιοπλοΐα, ιππασία, αλλά και με μουσικά και άλλα συγκροτήματα. Η… ποδοσφαιρική διάσταση της «Συννεφιασμένης Κυριακής» του Τσιτσάνη. Ρεμπέτες, που έπαιζαν ποδόσφαιρο ή πάλευαν (Παπαϊωάννου, Μπαγιαντέρας). Η απήχηση της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής σήμερα στην νεολαία. Ο σολίστας του κανονιού Μανώλης Καρπάθιος έδωσε την δική του εμπειρία.

Ακούστε την εκπομπή:

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή