Η ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο έγινε τραγούδι με τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Print Friendly, PDF & Email

Μαύρο αστέρι φωτεινό απ τα Σεπόλια, που δεν του δίναμε την άδεια για χαρές, ρίχναμε πάνω του τα μάτια μας σαν βόλια και τον πληγώσαμε αμέτρητες φορές…”

Η μυθιστορηματική ζωή του “greek freak” Γιάννη Αντετοκούνμπο έγινε μπαλάντα με την φωνή του θρύλου της μουσικής Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Οι περιγραφικοί στίχοι φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Κλεφτογιώργου, ενώ η αισθαντική μελωδία ανήκει στον Μανώλη Ανδρουλιδάκη.

“Θα το ερμήνευε μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα”

Το τραγούδι ήταν αρχικά να το ερμηνεύσουν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια, αφού μια μέρα νωρίτερα ο ερμηνευτής του “Ρίξε κόκκινο στη νύχτα” έφυγε για πάντα από την ζωή.

“Έγραψα το τραγούδι τον περασμένο Ιούλιο και τηλεφώνησα στο Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ενθουσιάστηκε και του άρεσε πάρα πολύ. Είχαμε συμφωνήσει να το πουν μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ωστόσο μια μέρα νωρίτερα ο αγαπημένος αυτός καλλιτέχνης έφυγε τόσο ξαφνικά από την ζωή” αναφέρει ο Γιώργος Κλεφτογιώργος στίχους του οποίου έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι καλλιτέχνες από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Γιάννη Πλούταρχο και τον Βασίλη Καρά, μέχρι τη Γλυκερία, την Μελίνα Κανά, την Ελένη Βιτάλη και την Άντζελα Δημητρίου.

“Το τραγούδι είναι αφιερωμένο στον Γιάννη Αντετοκούνμπο γιατί αποτέλεσε πηγή της έμπνευσης μου. Ο σπουδαίος αυτός αθλητής είναι “δώρο” για την Ελλάδα σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη ως χώρα την παραμικρή βοήθεια. Το παλικάρι αυτό μεγάλωσε με το τίποτα, έζησε με το τίποτα και αυτή τη στιγμή έχει πάρει την σημαία μας και την ανεμίζει σ όλη την οικουμένη”.
Η έμπνευση των στίχων

Από αυτό το τίποτα, που έχει παραδεχτεί και σε συνεντεύξεις του ο MVP του NBA, φαίνεται να εμπνεύστηκε και ο Γιώργος Κλεφτογιώργος τους εξής στίχους: “Από παιδί έπαιζε μόνο με τον τρόμο, μα δεν τον νίκησε ποτέ, η ενοχή είχε απλώσει τα τραγούδια μας στο δρόμο και τα πουλούσε για ν’ αγοράσει αντοχή”.

“Φαντάστηκα την ζωή του και τι ταλαιπωρία πέρασε. Άλλωστε ο ίδιος έχει πει “αν εγώ θυμόμουν αυτά που μου κάνανε δεν θα επέστρεφα ποτέ στην Ελλάδα”. Αυτό και μόνο σου ανοίγει την φαντασία ώστε να σκεφτείς τι πέρασε αυτός ο άνθρωπος και που έφτασε. Γι αυτό οι τελευταίοι στίχοι λένε: “φτιάχνει Ελλάδες που γεμίζουν τις κερκίδες έγινε ο κόσμος γειτονιά του τώρα πια, έχει κρυμμένες μεσ’ στις φλέβες καταιγίδες και ρίχνει πάνω μας την άσπρη του σκιά”.

“Ο Βασίλης ήθελε με χαρά να το τραγουδήσει”

Ο πρώτος που άκουσε το τραγούδι ήταν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όχι μόνο του άρεσε, αλλά ήθελε με χαρά και ενθουσιασμό να το τραγουδήσει. “Μόλις το άκουσε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου του άρεσε πάρα πολύ ο στίχος. Ο Βασίλης είναι θρύλος της μουσικής, συνεργαζόμαστε 30 χρόνια. Μαζί έχουμε γράψει 21 τραγούδια και τον αγαπώ, όχι μόνο γιατί είναι φίλος, αλλά και γιατί όταν είσαι δίπλα του εμπνέεσαι. Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που μπορούν να μεταφέρουν την αύρα τους”.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή