Η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο έχει μέγεθος όσο 15 ποδοσφαιρικά γήπεδα!

Print Friendly, PDF & Email

Όσο εξωπραγματικό κι αν ακούγεται η μεγαλύτερη πισίνα στον κόσμο διαθέτει μήκος μεγαλύτερο από ένα χιλιόμετρο, ενώ η συνολική της έκταση αγγίζει τα 80.900 τ.μ. περίπου.

Κι αν αυτή η μέτρηση δεν σας γεμίζει το μάτι, σκεφτείτε 15 γήπεδα ποδοσφαίρου μαζί ή 6.000 οκτάμετρες πισίνες και θα καταλάβετε περίπου για τι μέγεθος μιλάμε.

Η πισίνα με χωρητικότητα 250 εκατομμυρίων λίτρων νερού, βρίσκεται στο θέρετρο San Alfonso del Mar, στην πόλη Αλγκαρόμπο στη Χιλή, και κατέχει τον τίτλο της μεγαλύτερης τεχνητής λίμνης στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για san alfonso del mar resort

Εκτός από το τεράστιο μέγεθός της, η συγκεκριμένη τεχνητή λιμνοθάλασσα έχει ακόμη ένα θεαματικό χαρακτηριστικό: τα νερά της έχουν την διαφάνεια και το έντονο τιρκουάζ χρώμα των εξωτικών παραδείσων. Αυτό οφείλεται σε μία προηγμένη τεχνολογία, η οποία είναι σε θέση να συλλέξει τα ωκεάνια νερά και να τα διατηρεί σε άριστη κατάσταση.

Τα ευχάριστα νέα, ωστόσο, δεν τελειώνουν εδώ. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού η λιμνοθάλασσα διατηρεί μια άκρως ευχάριστη θερμοκρασία με τα νερά της να αγγίζουν τους 26 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που η θερμοκρασία στα νερά της θάλασσας ακριβώς μπροστά στο resort είναι εννέα βαθμούς λιγότερη.

Σχετική εικόνα

Με αυτόν τον τρόπο οι επισκέπτες του θέρετρου μπορούν να νιώθουν ότι βρίσκονται κάπου στην Καραϊβική, ακριβώς στην κεντρική ακτή της Χιλής!

Τέλος, λόγω του μεγέθους της η πισίνα ενδείκνυται για πληθώρα θαλάσσιων δραστηριοτήτων όπως καταδύσεις, καγιάκ, βουτιές από νεροτσουλήθρες ακόμη και surfing!

Αποτέλεσμα εικόνας για san alfonso del mar resort

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή